iPhone 11 用家討論 (3)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
咁真係個個唔同, 我而家用緊pro max 同11, 買返黎係ios 13,冇升過13.1同2, 都係正常用,冇咩點發熱,share WiFi 都冇斷過線, 訊號都冇問題
最終都係收左個原裝18W黎用
用緊x,真係決定唔到上11定11pro max有冇巴打分享下
有無限筆直一定係pro max la
其實部11有8成pro max既野, 我比較著重既係舊電,mon呀三鏡呀我又真係冇咩特別會care,我係怕轉pro max之後下年iphone會大改,到時又未必會咁快再換,係呢下更卻步
如果部x仲 用到就等多年la
想舊電襟用d
用緊iphone 11 粒電其實都夠用
咁同pro max 比係差d
有閒錢就出pro max...
今年舊電用耐左好多架la 11 pro vs xs
下年應該唔會點改粒電
巴打你由邊部轉11? 舊電頂到幾耐?
iphone se 轉 11

如果唔係經常玩 一日一差lo
用左幾日 個聽筒啲聲好似好奇怪咁 影相前置鏡頭好似開左effect咁
7plua博11 相機有night mode 同 wide angle
舊電正常過熱又冇試過
6k真係抵玩
7轉11 單手好難操作
已經唔會再有6至8既果種手感,我6仔上11,就算祼機都係厚同重。不過要電多就要犧牲
11 真係好好用
用開plus 細少少都ok
的確max size最理想
想問有冇爸打唔滿意個鏡頭?
部機係明亮燈光下影相太光 失左真
搞到影出黎d相好似油畫咁濛
同埋部機好似對光太敏感 好多時d相太光
同肉眼見到影像差好遠

光印陰影問題都係咁多代最嚴重
下面附圖 第一張係ip11,第二張係ip6s

同埋有冇爸打有影片編輯後 畫質下跌既問題?
我發現cut完片之後條片濛左 唔知係咪ios問題

仲有個廣角 一入廣角 0.5x~0.9x畫質超差
去返1.0x正常影相就變返高清 成個反差極大
影相都叫勉強接受到 影片真係慘不忍睹

仲有 就係影相真係好黃。。。
有冇人淘過山塞AirPods
How much
放?
本身用x 轉 11

x 得返85%電 加發熱問題頂唔順
Android轉iphone,想問下點樣先可以set到收到notification 果時唔會自動著mon?
開勿擾MODE 右上拉黎 月亮icon 果個
IOS 歡迎你
用左排有咩好定唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞