有冇人試過經agent公司搵工?

256 回覆
45 Like 4 Dislike
entry 自己搵都無所謂
做左咁上下年資,agent 先會有用
我去過,係咪灣仔?
間野問好多9唔搭八想套你料,就算唔適合你做都套左你料先。
建議你只講有利可圖嘅嘢,其他唔好透露,如果發現佢講完公司背景適合你自己,條件又好好嘅,你要盡啲,問佢攞公司資料,佢實比你,因為佢仲緊張過你

如果聽完覺得廢,或者見完google 過公司後唔想做,直接turn down 佢,唔好為做而做,會好後悔
點止10%
我話假設啊
唉,搵工從來都唔係易喇。
間野係咁,佢一日見十幾二十個人,點會記得你。同人見工就係佢工作,介紹到你入去做佢咪有錢收囉。我自己都上過去,垃圾到不得了,之後我閃左見下一份。你可以扮到好想要份工,等佢幫你執靚個CV,然後再turn down 佢。

我因為罷工比公司清算炒左,仲未搵到新工。加油,見多幾份,起碼選擇權係你度,又唔洗迫死自己做啲閪工。個人覺得寧可做份人工低少少但自己中意嘅工都好過做人工高啲啲嘅閪工。
流失率高嘅工都係搵agent 去引人落搭。
當年都上過去interview , 伏味濃到我即閃。真係當FG都係on9咁。
係... 閪工幾高人工都不了
你都加油啊!
啱啱去完見工
本身讀嘅科同見嗰份工唔相關
俾個HR係咁chur...
愈係見得多工 自我價值就愈低
fg?
係啊
我讀SCI諗住報下銀行bo,報左幾十份都冇消息,心諗你銀行BO D野有手有腳就識嫁啦,做咩係都要執著讀business grad姐屌,on9
諗住搵啲hr&admin工做
好多都要business diploma/degree
咪係,d hr又係on9,一見到你background唔係果科就screen走你,明明做d野有手有腳就得
其實真係,呢樣真係好唔抵
特別係一啲Office工好多都admin野黎架姐
其實唔一定要有相關background都識
最慘係連俾個interview機會都冇
有心都冇用點解HR成日比人屌就咁解,做野hea99咁
巴打都fg搵緊工?
在職人士,搵左個幾月啦,都冇咩消息上年grad左
加油啊!有陣時搵工都好講際遇嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞