有冇人試過經agent公司搵工?

256 回覆
45 Like 4 Dislike
好詳細
我兩邊都繼續搵
就係未試過
有d 呃鳩你上去
例如出post 寫每月16k
打去問佢詳情淨係話每月16k,返幾放幾然後叫你上去見。
點知原來要跑數,又乜柒獎金先有16k..我聽完唔撚屌佢即走

靠自己啦, 10有九個agent都係仆街
講到啲人工幾高幾高
做落去根本兩回事,佢哋淨係顧住自己邊份工介紹你可以搵得多錢

垃圾嚟㗎,全部靠自己啦,我最後都係靠自己
我係絲
我都覺,好似經agent都係啲cs同sales嘅工
有d垃圾agent 扣哂d benefit 谷高個base
Resign仲要賠糧個d一定唔好制
宜家做緊呢份就係經agent搵既
經agent搵會俾佢地每個月食左一截糧 但好處就係如果本身間公司有心請人既 agent極快會安排你去面試
我果陣一sd左cv去 一兩日就打俾我同我傾下 再安排我去果間公司面試 即日已經知請左
有辣有唔辣 睇你點揀
意思係經agent搵嘅工到真係做個陣每月要俾佢抽一部分走?
意思係經agent搵嘅工到真係做個陣每月要俾佢抽一部分走?
正路都係啦 佢唔會做義工
假設本身間公司出1萬俾你既 經agent食左你既人工就係8千
有關係咩架咩
我會睇清楚先!
可唔可以講多啲
係咪好似樓上講會食人工?
垃圾文科仔之前有agent打比我比咗份工我試 好快就請咗 待遇人工都唔錯 但未開始番唔知伏唔伏
利申唔係sales唔係cs
有好大關係。若果無特別技能絲搵工agent真係好多時會推cs,sales,易請
agent搵工好在佢會教你果間公司會問咩同盡量幫你嗌高價
好好彩
個agent打親黎都係比啲cs工我
但自己唔想返都冇見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞