有冇人試過經agent公司搵工?

256 回覆
45 Like 4 Dislike
已經好撚灰,撞正市道下行
希望政府快D跪低,如果唔係真係攬炒
第兩份工都係搵agent,幫我拉過30%人工
同埋入左大公司做算係刷靚左張cv

不過入到去都係睇你自己,除左你老細同hr應該冇人知你係agent入,agent都係介紹份工俾你
請問係邊間既agent?有無介紹?
有無d短期搵快錢既工,辛苦d都唔緊要
Tg nevergiveup17
搵下炒散
係呀
x2, 佢係我見過最垃圾既agent之一,d態度好似就係睇死你叫唔到高價,又麻麻,上過一次以後唔會用呢間
成日都係jobsdb見到呢間
有冇比agent in左先?
in過,成班女打扮得好靚,擺明sales黎
in完1次就冇消息,都on9上去吹兩句水,問你咩工岩心水,咩價位之類
講完就完左,走人
你係咪fg?
我都係搵呢間agent 冇上過去in
直接去公司in
上年grad左啦,話第一次用間agent要上去見左先喎
之後有冇比job你?
agnet都係伏工 做過兩份都吹到咩咁
FG之後都有keep住搵agent幫我搵工
但係咁啱做過既兩份工加埋黎緊既第三份都係自己直接報直接同HR deal傾package收offer
話唔要觀塘區
仲係咁sell
份工閪唔閪本身就同係咪through agent其實冇直接關係既,我依家第三份工,其中兩份包括fg第一份都係through agent,完全冇問題,但唔排除有d agent係因為要meet target所以亂match或者搵你做白老鼠,咁呢d係個別agency/agent既問題
最近through agent收到個offer
第一個月同agent簽
第二個月開始同返間公司簽perm
大家有冇試過咁?
AGENT多數有得IN.
請問有冇推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞