究竟點樣做可以最落到中共面???

557 回覆
1125 Like 7 Dislike
10月1齊齊剪爛哂啲國旗
頭帶白巾? 叫埋外國人一齊做?
又無位俾狗入?
10月1去太子站做個大型法事,要破地獄,過的金銀橋,燒大屋!眾籌!打完齋再call 僧侶超渡,最後唱聖詩!
揮美國🇺🇸
請大家幫手推此post:
【加強贈慶】香港人應該擴大慶祝雙十節去否定中共主權
https://lih.kg/1579003

點解話中共最驚青天白日滿地紅(以及黑警阻撓高舉中華民國國旗嘅往績):

神州青年服務社在公眾場所活動中揮舞中華民國國旗常遭遇打壓,如在2008年台灣總統大選舉行時,團體在旺角行人專用區直播總統大選開票情況,但老社員事前被中共人民政府駐特別行政區聯絡辦公室施壓,表明不希望看到青天白日滿地紅旗,「連佈景板遣詞用字也欲知道,不太接受佈景板印有『中華民國』字眼。」[1]

前社長林偉棠先生指當時直播時,警察給予「溫馨提示」,以「擔心團體取出青天白日滿地紅旗會與其他人引起衝突」為由,阻止他們揮動中華民國國旗。團體中有人慾取出旗幟揮舞遭警察干預,支持者即時收回,但到最後宣佈結果時,支持者也不理會警察,取出大堆中華民國國旗舞動,警察也無可奈何。

簡單啲講,青天白日滿地紅旗,同埋中華民國正統係匪共嘅春袋,大家十一想落中共面就要高舉高掛中華民國國旗!
落佢面唔夠,要推冧佢個政權先有用
柯屎尿落習近平幅相度
點解要慶祝國民黨國慶呀 想直接送個金融中心比台灣呀?

外國會點諗 你地一尾搵避風塘

連少少骨氣都無?香港獨立又已經唔敢講喇

香港開埠日 又唔見你地慶祝?

十月一號 咁好嘅宣傳日都唔好好 為香港諗下

開始有d混亂 到底係純粹想激下中共

定真係光復香港 時代革命?
邊度可以買黨旗?想燒
但係又唔想比錢中國淘寶
去搵人 輪姦中出埋 雜種平 個女
然後拍成av 派街坊
小熊維尼焚化爐
看藍藍的青天上
白日放光芒
看國旗迎風飄揚
梅花遍地開放
衛國責任在肩上
熱血湧在胸膛
歷經時代的考驗
香港男兒最豪壯

多少的風雨把我們
磨練的更堅強
多少前輩的血汗
歷史寫的更輝煌
黃埔精神在發光
大步邁向戰場
犧牲個人來換取
國家和平和強壯
國慶揮動美國旗
再掛撚晒其他國旗上去 就係唔掛國旗
靠自己?想問吓點靠自己?人地有軍隊有軍備 我地得平民百姓 唔多方面搵出路點革命?
要講嘅 都可以話激中共都係一個出路 又唔係話十月一唔做 唔明做咩要起晒鋼
定你覺得十月一後就會收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞