[AN/I/PC] Shadowverse [5]毒瘤繼續毒瘤

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
皇好似有得翻身 可唔可以整張aoe黎呀大佬

皇駛乜翻身,邊有死過
而家嘅皇家毒瘤程度比得上魔女啦

龍就真係繼續收皮啦
另一新虹 fanfare 揀一隻打 3,但 844 體質
法師張金卡仲似龍卡,844 嗌隻龍,土印仲可以疾走,仲勁過第一彈龍張 831 虹

再望住自己手上有 3 張龍笛 3 張棄牌龍

http://www.pocketgamer.co.uk/r/iPad/Shadowverse/news.asp?c=73345

但呢幾張卡暫未證實到係堅定流

884 wo 皇可以同次元魔女比我真係第一次聽

龍張卡見到都眼火爆,嬲得滯打錯 stat 自隊一打
但就算 8/8/4 咪一樣垃圾,一張蘿蔔進化就可以收你皮,之後仲可以再企番落場笑鳩你
進化完 8/10/6 有遺言咪又係拎番同一隻垃圾上手,仲未計對家奧丁(當然龍8費就唔等於對面都 8 費o既)

再望下隔離皇張新虹 745,嗌張場地仲有盾,我拎張奧丁出o黎,消完張場地卡,仲要進化先可以打死埋個本體

另外 27 號前未 nerf 版本就蟲妖同魔女
而家變o左做皇同魔女啦,不過大家注意力去晒新卡度咋嘛

Gamewith 上星期數據,皇o既勝率同使用率仲高過魔女
https://shadowverse.gamewith.jp/article/show/53162
(當然都可以話一個禮拜數據唔可以作準o既)

Gameai o個便中速皇都上o左 T1 deck 啦

Reddit o個便一樣大把人屌 Albert 係一張做壞o既虹卡

Ouroboros - Unevolved and Evolved
Class - Dragoncraft

Type - Follower

Rarity - Legend

Ability (Unevolved) - Fanfare: Deal three damage to an enemy.
Last Words: Restore three defence to your leader, then put an Ouroboros into your hand.

Ability (Evolved) - Last Words: Restore three defence to your leader, then put an Ouroboros into your hand.

一訓醒就發現龍張新虹嘅能力「被上修」(話係之前翻譯錯誤,以家更正番喎)

由垃圾卡搖身一變為一張超強化版蘿蔔
Ouroboros - Unevolved and Evolved

Ability (Unevolved) - Fanfare: Deal three damage to an enemy.
Last Words: Restore three defence to your leader, then put an Ouroboros into your hand.

Ability (Evolved) - Last Words: Restore three defence to your leader, then put an Ouroboros into your hand.

一訓醒就發現龍張新虹嘅能力「被上修」(話係之前翻譯錯誤,以家更正番喎)

8C好貴

8C好貴

8/4體質再加打3回3再加無限輪迴,我覺得8 費合理啦 (私心咁希望如果可以加多個突進就 perfect)
9c先打6/10都叫做壞咁廁天使同次元 次元魔女叫咩

前2者前段無咩展開
唔係太驚
次魔同皇家前段傷害同展開太勁
阻唔到

8C好貴

8/4體質再加打3回3再加無限輪迴,我覺得8 費合理啦 (私心咁希望如果可以加多個突進就 perfect)

而家感覺勁好多
死又回到3血
8攻又高
係驚奧丁啫
疾走主教3pp獸姬 6pp兔仔/伽雷納3打面再拉隻34雞出黎就得 皇9pp打兩下3就做壞 痴線架咩 都仲未講皇冇低cost勁卡 由上季到今季都淨係靠疾走疾走疾走搏對面牌柒

前2者前段無咩展開
唔係太驚
阻唔到

次元魔女玩哂d卡仲可以執多5張 皇玩哂d卡就玩運 唔明點會有得比 講展開 依家周街都aoe 乙姬廢左已經差好遠
次次都係搏對面柒牌冇回血鬥快
疾走主教3pp獸姬 6pp兔仔/伽雷納3打面再拉隻34雞出黎就得 皇9pp打兩下3就做壞 痴線架咩 都仲未講皇冇低cost勁卡 由上季到今季都淨係靠疾走疾走疾走搏對面牌柒

又唔係次次都天糊
牌唔夠順已經夠死
疾主好食牌運
一自己唔卡牌
二對面唔快
咁先壓到人打

前2者前段無咩展開
唔係太驚
阻唔到

次元魔女玩哂d卡仲可以執多5張 皇玩哂d卡就玩運 唔明點會有得比 講展開 依家周街都aoe 乙姬廢左已經差好遠

次魔無你諗到咁順
一卡牌就救唔到,皇家穩定好多
但展開無次魔咁屈機
aoe傷得最多既係次魔,唔係中皇
中皇靠535疾走,呢張係吸血隻636既強化版黎
話佢勁唔錯得曬

又唔係次次都天糊
牌唔夠順已經夠死
疾主好食牌運
一自己唔卡牌
二對面唔快
咁先壓到人打

大家都係咁姐 玩皇又唔係鋪鋪順

前2者前段無咩展開
唔係太驚
阻唔到

次魔無你諗到咁順
但展開無次魔咁屈機
話佢勁唔錯得曬

冇話唔勁 但係做壞WO 邊度做壞 次元就真係做壞喇 搞到控冇哂生存空間

又唔係次次都天糊
牌唔夠順已經夠死
疾主好食牌運
一自己唔卡牌
二對面唔快
咁先壓到人打

大家都係咁姐 玩皇又唔係鋪鋪順

皇家唔順都有兵出到解場
疾主唔順要解場要幾回合後

前2者前段無咩展開
唔係太驚
阻唔到

次魔無你諗到咁順
但展開無次魔咁屈機
話佢勁唔錯得曬

冇話唔勁 但係做壞WO 邊度做壞 次元就真係做壞喇 搞到控冇哂生存空間

做壞係將條斬殺線推前左,上一代疾走打5要6pp,今代5pp

前2者前段無咩展開
唔係太驚
阻唔到

次魔無你諗到咁順
但展開無次魔咁屈機
話佢勁唔錯得曬

做壞係將條斬殺線推前左,上一代疾走打5要6pp,今代5pp

咁就叫做壞
好爽
啱先見到kripp玩所以down嚟試下
請問巴打邊個起手好啲

兩個都麻麻
請問巴打邊個起手好啲

繼續刷啦
啱啱打主教佢瘋狂出白兔,222教會女之類
我諗應該唔係撒旦就廁天,我已經留定奧丁係手
佢真係準時出廁天我即拆
點知下turn出冥道,望下先知啲白兔堆咗咁多墓,已經無得拆
第一次見咁玩
佢真係準時出廁天我即拆
第一次見咁玩

少年你太年輕啦
白兔冥主係上上世代既卡組
佢真係準時出廁天我即拆
第一次見咁玩

少年你太年輕啦
白兔冥主係上上世代既卡組

砌過
被屌打
請問巴打邊個起手好啲

開波啦
玩落去我敢講你d閃虹都冇依度咁多
請問巴打邊個起手好啲

開波啦
玩落去我敢講你d閃虹都冇依度咁多

想當年2張就開咗波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞