[AN/I/PC] Shadowverse [5]毒瘤繼續毒瘤

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
D新卡幾吸引
D新卡幾吸引

個PV幾型
每逢新卡又入黎留名先
究竟龍會唔會繼續變中立deck

應該都會啦

跟本就冇龍呢個職
利申淨玩龍

龍虹好似得一張發軟蹄

巴哈都係龍

應該都會啦

跟本就冇龍呢個職
利申淨玩龍

龍虹好似得一張發軟蹄

巴哈都係龍

試過巴哈幫死靈補13血

應該都會啦

跟本就冇龍呢個職
利申淨玩龍

龍虹好似得一張發軟蹄

巴哈都係龍

試過巴哈幫死靈補13血

打死靈基本上輸硬

應該都會啦

跟本就冇龍呢個職
利申淨玩龍

龍虹好似得一張發軟蹄

巴哈都係龍

試過巴哈幫死靈補13血

打死靈基本上輸硬

吾有上將奧丁 可斬冥守

應該都會啦

跟本就冇龍呢個職
利申淨玩龍

龍虹好似得一張發軟蹄

巴哈都係龍

試過巴哈幫死靈補13血

打死靈基本上輸硬

吾有上將奧丁 可斬冥守

maintain again

跟本就冇龍呢個職
利申淨玩龍

龍虹好似得一張發軟蹄

巴哈都係龍

試過巴哈幫死靈補13血

打死靈基本上輸硬

吾有上將奧丁 可斬冥守

扭蛋開天糊 上將都無用

龍虹好似得一張發軟蹄

巴哈都係龍

試過巴哈幫死靈補13血

打死靈基本上輸硬

吾有上將奧丁 可斬冥守

扭蛋開天糊 上將都無用

玩扭蛋基本一扭就要中
除非3張抽晒手啫

龍虹好似得一張發軟蹄

巴哈都係龍

試過巴哈幫死靈補13血

打死靈基本上輸硬

吾有上將奧丁 可斬冥守

扭蛋開天糊 上將都無用

玩扭蛋基本一扭就要中
除非3張抽晒手啫

真係中硬 玩到8pp你唔係上哂手真係好難唔中
http://game-ai.jp/25124/

龍嘅新虹今次似樣啲
皇好似有得翻身 可唔可以整張aoe黎呀大佬
http://game-ai.jp/25124/

龍嘅新虹今次似樣啲

相比其它職
龍族 傳說 8/8/4

Fanfare:對一個敵人造成3點傷害(主戰者或隨從)。
進化後:(遺言):對自己主戰者回復3點體力,然後將此卡放入手牌。

龍族 傳說 8/8/4

進化後:(遺言):對自己主戰者回復3點體力,然後將此卡放入手牌。

【ファンファーレ】このターンが自分の5ターン目以降(5ターン目を含む)なら、自分のPP最大値を+1する。
覚醒状態なら、自分のターン終了時、自分のリーダーを3回復。
依張先顛
之前5pp成日冇怪係場唔敢食鬥氣 依家
龍族 傳說 8/8/4

【ファンファーレ】このターンが自分の5ターン目以降(5ターン目を含む)なら、自分のPP最大値を+1する。
依張先顛

咪又係玩中立龍
龍族 傳說 8/8/4

依張先顛

咪又係玩中立龍

中立龍都係龍
7pp拉果張新虹 攻撃時 相手のリーダーと相手のフォロワーすべてに2ダメージ。
清場一流

皇駛乜翻身,邊有死過
而家嘅皇家毒瘤程度比得上魔女啦

龍就真係繼續收皮啦
另一新虹 fanfare 揀一隻打 3,但 844 體質
法師張金卡仲似龍卡,844 嗌隻龍,土印仲可以疾走,仲勁過第一彈龍張 831 虹

再望住自己手上有 3 張龍笛 3 張棄牌龍

http://www.pocketgamer.co.uk/r/iPad/Shadowverse/news.asp?c=73345

但呢幾張卡暫未證實到係堅定流

皇駛乜翻身,邊有死過

龍就真係繼續收皮啦
法師張金卡仲似龍卡,844 嗌隻龍,土印仲可以疾走,仲勁過第一彈龍張 831 虹

http://www.pocketgamer.co.uk/r/iPad/Shadowverse/news.asp?c=73345

884 wo 皇可以同次元魔女比我真係第一次聽

皇駛乜翻身,邊有死過

龍就真係繼續收皮啦

4尾係柒啲
但成8攻已經好勁啦

皇駛乜翻身,邊有死過

龍就真係繼續收皮啦

龍張卡見到都眼火爆,嬲得滯打錯 stat 自隊一打
但就算 8/8/4 咪一樣垃圾,一張蘿蔔進化就可以收你皮,之後仲可以再企番落場笑鳩你
進化完 8/10/6 有遺言咪又係拎番同一隻垃圾上手,仲未計對家奧丁(當然龍8費就唔等於對面都 8 費o既)

再望下隔離皇張新虹 745,嗌張場地仲有盾,我拎張奧丁出o黎,消完張場地卡,仲要進化先可以打死埋個本體

另外 27 號前未 nerf 版本就蟲妖同魔女
而家變o左做皇同魔女啦,不過大家注意力去晒新卡度咋嘛

Gamewith 上星期數據,皇o既勝率同使用率仲高過魔女
https://shadowverse.gamewith.jp/article/show/53162
(當然都可以話一個禮拜數據唔可以作準o既)

Gameai o個便中速皇都上o左 T1 deck 啦

Reddit o個便一樣大把人屌 Albert 係一張做壞o既虹卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞