[AN/I/PC] Shadowverse [5]毒瘤繼續毒瘤

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
到底言靈使呢張野有乜鬼用

觀賞用
之前訪問已經講咗今個版本冇卡可以配合呢張卡用

利申,玩土偶磨到 9pp 出到一次,一次過鋪晒啲妖魔鬼怪出嚟,跟住下 turn 俾對面清場/收頭嗰種感覺真係好撚爽

Ginger(言葉遣い・ジンジャー)並不那麼適合目前任何一種打法,她會是全新的一種牌型,並且在之後的改版也有機會出卡輔助她。
from ign 訪問

封出場效果張?

「封印戰吼」、「不能打臉」、「費用太高」
不過佢話係下個時代嘅卡
我就唔拆張閃啦

冇用
而家死靈得番快攻
控制/扭蛋個d唔夠龍同吸血打

拉3張巴哈

冇用
而家死靈得番快攻

原來係法師個張
自膠

冇用
而家死靈得番快攻

原來係法師個張
自膠

你唔提我都唔記得咗死靈呢張

封出場效果張?

「封印戰吼」、「不能打臉」、「費用太高」
不過佢話係下個時代嘅卡
我就唔拆張閃啦

我中左2張
睇果時已經唔明做咩
強烈建議吸血鬼落舊果張2費殺,爽解對面魔導兵

魔導兵?

我諗魔導兵應該係指法師 6 費新虹

...
做咩鳩要防佢

防對面下 turn 拉中立 745 連打兩下收頭

魔導兵?

...
做咩鳩要防佢

打唔死佢咩

魔導兵?

...
做咩鳩要防佢

打唔死佢咩

隻野唔可以用指定法術解 je,不過通常都食兩三張土印先出場,落得場通常都 1010/1212 咁款㗎啦,個人認為呢隻野或者有機會成為超越剋星

魔導兵?

...
做咩鳩要防佢

打唔死佢咩

隻野唔可以用指定法術解 je,不過通常都食兩三張土印先出場,落得場通常都 1010/1212 咁款㗎啦,個人認為呢隻野或者有機會成為超越剋星

....超越而家講緊7PP殺人

魔導兵?

...
做咩鳩要防佢

打唔死佢咩

大家都係 7pp 收頭,鬥右手㗎 je

魔導兵?

...
做咩鳩要防佢

打唔死佢咩

大家都係 7pp 收頭,鬥右手㗎 je

但超越唔驚巴哈
佢驚已經係差距
有冇次元deck睇下
比龍打到嬲
有冇次元deck睇下
比龍打到嬲

要平定貴
有冇次元deck睇下
比龍打到嬲

要平定貴

貴都ok
應該係為左襯托不滅聖劍既威力先set做8攻

我相信高文用到
不滅聖劍就發威

開炮噴死on9主教

場上有怪唔會射face

唔受效果有無得當無得射然後射face??

ucc力比

力比係因為有得打,但988唔食傷咁解,但大炮係效果,無得射988唔係應該可以射face?

我相信高文用到
不滅聖劍就發威

開炮噴死on9主教

場上有怪唔會射face

ucc力比

力比係因為有得打,但988唔食傷咁解,但大炮係效果,無得射988唔係應該可以射face?

有得射
但唔食傷咁解咋

我相信高文用到
不滅聖劍就發威

開炮噴死on9主教

場上有怪唔會射face

ucc力比

有得射
但唔食傷咁解咋

我講緊嘅係狀態
即係好似你瞄有魔免嘅saber,係會唔俾你瞄而唔係選擇完無效化

我相信高文用到
不滅聖劍就發威

開炮噴死on9主教

場上有怪唔會射face

ucc力比

有得射
但唔食傷咁解咋

我講緊嘅係狀態
即係好似你瞄有魔免嘅saber,係會唔俾你瞄而唔係選擇完無效化

因為佢唔係寫效果傷變0,係話唔食效,咁應該當係跳過
同埋我覺得(希望)大炮可以跳過988射face真係唔過份
好撚型

我相信高文用到
不滅聖劍就發威

開炮噴死on9主教

場上有怪唔會射face

ucc力比

有得射
但唔食傷咁解咋

我講緊嘅係狀態

因為佢唔係寫效果傷變0,係話唔食效,咁應該當係跳過
同埋我覺得(希望)大炮可以跳過988射face真係唔過份

試下咪知
651+烏魯G真係成日都陰到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞