六月頭緬甸仰光 其實我乜都唔知

279 回覆
0 Like 6 Dislike
有冇22/5
16晚機 22晚23凌晨返

16 到仰光
17 仰光 夜車到茵萊
18 茵萊
19 茵萊 夜車到蒲甘
20 蒲甘
21 蒲甘 夜車到仰光
22 仰光

蒲甘留得一日半好似好少
想問下到左茵萊湖有冇可能即日走?定應該直頭唔去?

無去過茵萊,但我覺得蒲甘可以stay多幾日,好悠閒好舒服 前提要天氣好

蒲甘算係好多人去緬甸旅行既主要原因

上次去緬甸無留仰光 隔離post巴打話好正 有時間可以玩埋佢個火車 好似有段路穿插喺市集中街 蒲甘仲有個市集完全大開眼戒

唔覺有火車幾正 好多鬼佬搭到訓哂覺
11-18/5再去緬甸
有冇22/5

22/5 翻香港
16晚機 22晚23凌晨返

16 到仰光
17 仰光 夜車到茵萊
18 茵萊
19 茵萊 夜車到蒲甘
20 蒲甘
21 蒲甘 夜車到仰光
22 仰光

蒲甘留得一日半好似好少
想問下到左茵萊湖有冇可能即日走?定應該直頭唔去?

無去過茵萊,但我覺得蒲甘可以stay多幾日,好悠閒好舒服 前提要天氣好

蒲甘算係好多人去緬甸旅行既主要原因

上次去緬甸無留仰光 隔離post巴打話好正 有時間可以玩埋佢個火車 好似有段路穿插喺市集中街 蒲甘仲有個市集完全大開眼戒

唔覺有火車幾正 好多鬼佬搭到訓哂覺

環市個個體驗下,
睇lonely planet 話係緬甸去其他城市答火車好難頂

我喺mandalay搭左去hsipaw 好正
0400搭到1530
岩岩出$38買左5月頭,應該係最後一個月做呢條線了
Between 其實我都乜都唔知 毒遊jj
有巴絲如果撞岩時間可食個靚飯
有冇22/5飛過去比express拋棄係緬甸嘅巴絲

去程冇得退

去程冇得退

下?我打左過去佢話同一張單有得退
唉 五月中去十日
但要同埋婆婆去 點搞

我都係5月頭
唉 五月中去十日
但要同埋婆婆去 點搞

帶阿婆去 ?認真?
有老人家你地唔好搭night bus啦 搭內陸機
唉 五月中去十日
但要同埋婆婆去 點搞

你自由行?
唔係針對你婆婆 緬甸我覺得完全唔岩老人家去
去到蒲甘如果你唔搵車嘅話佢又坐唔到ebike 上啲pagoda又斜又熱 去睇日出又攰
仲有你地點來往最好重內陸機 night bus佢地未必頂得順

我都係5月頭

我都係5月頭

一齊傾下有咩去呀
Telegram: Sone93

我都係5月頭

一齊傾下有咩去呀
Telegram: Sone93

martchu1011
4,5月黎緬甸朋友留意下,今年真係熱到仆街
買左11-22/5

我遲你一日去

我11-18

我都係11-18

我都係11-18去
Add個telegram 有個照應 @kuenn
5月15去
唉 五月中去十日
但要同埋婆婆去 點搞

你自由行?
唔係針對你婆婆 緬甸我覺得完全唔岩老人家去
去到蒲甘如果你唔搵車嘅話佢又坐唔到ebike 上啲pagoda又斜又熱 去睇日出又攰
仲有你地點來往最好重內陸機 night bus佢地未必頂得順

認真嫁
我本身自己買左機票 係多口問媽媽去唔去
事隔一個月之後佢叫我買張機票比婆婆
同婆婆兩個去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞