六月頭緬甸仰光 其實我乜都唔知

279 回覆
0 Like 6 Dislike
買左11-22/5
暫時好似無咩人介紹食?
我好鍾意食
雨季係咪好影響
仲諗緊買唔買
雨季係咪好影響
仲諗緊買唔買

怕咩阿,買左先算
一定要問左價先好上車! 唔係俾人湯到仆街
暫時好似無咩人介紹食?
我好鍾意食

因為真係無咩特式嘢。

緬甸菜真係好一般。

另外,我喺蒲甘食嘢,一碟炒飯,泰式炒係平過中式炒,唔知係咪想賺中國人錢。

仰光有間 House of Memories ,話係以前昂山將軍舊故居嚟,口味真係見仁見知。

蒲甘有間 Nanda Restaurant ,出名係有木偶表演,啲餸菜都偏貴。

租 EBIKE 會因應你住既酒店級數唔同價錢,大酒店租俾你果啲係可以貴人地成倍。
雨季係咪好影響
仲諗緊買唔買

等11月至2月涼季啦 冇咁熱又有熱氣球睇
原來仲未cut 晒,好似係蝕本線

Cut靜仰光
我去個時係曼德勒入,仰光走
暫時好似無咩人介紹食?
我好鍾意食

因為真係無咩特式嘢。

緬甸菜真係好一般。

另外,我喺蒲甘食嘢,一碟炒飯,泰式炒係平過中式炒,唔知係咪想賺中國人錢。

仰光有間 House of Memories ,話係以前昂山將軍舊故居嚟,口味真係見仁見知。

蒲甘有間 Nanda Restaurant ,出名係有木偶表演,啲餸菜都偏貴。

租 EBIKE 會因應你住既酒店級數唔同價錢,大酒店租俾你果啲係可以貴人地成倍。

仲諗住食下緬甸味道
我都買左6月中 又係買完先知係雨季
傻先會4-10 月去東南亞
最好係11-2 月

準備日日落雨啦你
緬甸奶茶 連粉沖裝都好撚好飲
緬甸啤 好淡 幾易入口
eBike 帶口罩 或者好似上面巴打咁講用面巾都得
仰光我覺得留兩三日都冇問題其實
開海外提款當地atm都禁到錢 不過最好都帶定美金啦
用銀聯喺一啲景點可以找到數 eg 玉石市場
我個陣六月中尾去 好彩一滴雨都冇
Have fun
我都買左6月中 又係買完先知係雨季

有無六月頭
買咗下年1月 希望去得成
傻先會4-10 月去東南亞
最好係11-2 月

準備日日落雨啦你

我舊年7月尾去到8月先返
去8日都係得3日落雨
算係咁啦
但係一落雨就會水浸
緬甸奶茶 連粉沖裝都好撚好飲
緬甸啤 好淡 幾易入口
eBike 帶口罩 或者好似上面巴打咁講用面巾都得
仰光我覺得留兩三日都冇問題其實
開海外提款當地atm都禁到錢 不過最好都帶定美金啦
用銀聯喺一啲景點可以找到數 eg 玉石市場
我個陣六月中尾去 好彩一滴雨都冇
Have fun

係好撚柒好飲
個時一班人去仲俾人坐地起價
mark低左奶茶
果邊治安好唔好架
成日想去東南亞 但屋企人話治安差

同埋追左post
唔識踩單車會唔會好麻煩?
果邊治安好唔好架

同埋追左post

緬甸治安都ok
果邊治安好唔好架

同埋追左post

蒲甘會。

你包的士或租馬車會幾貴下

人多Share 就ok,否則真係貴,不過你包的士,就可以慳好多時間,只去重點。

我用ebike 兜咗成百個佛塔。
Ebike大約幾錢一日
會唔會揸得耐無電
唉我6月尾去,7月中番,去14日
個時衝動買完先知雨季,真係碌柒

一樣
買咗6月中 10日
Ebike大約幾錢一日
會唔會揸得耐無電

5000~10000K 以上都有

正正常常可以行 50~60公里,再視載重,你愈重佢愈快冇電。

當你 feel 到上斜唔係咁有力,但平路暗斜又上到極速,就開始冇電,唔好信佢個電表,嗱嗱聲返去換車。

ebike 有腳踏,但唔好望踩到返去。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞