六月頭緬甸仰光 其實我乜都唔知

279 回覆
0 Like 6 Dislike
hkexpress有平機票, 買左6月頭緬甸機票
其實我對緬甸幾乎0知識, 但聽個名有D神秘就去呢度啦
有無去過既巴絲share d 攻略俾我減少中既伏(預左實中), btw, 毒遊

有巴絲係呢段時間去既話, 都可以留個contact, 係緬甸食個便飯
去幾多日?
去幾多日?

1星期
去幾多日?

1星期

仰光玩一日就夠!
分d時間去蒲甘!
可以搭類似jj express 既夜巴公司
我都想去 希望再推多次啦
仰光市內得大金塔,市中心個金塔,國家博物館,昂山市場

除非有時間,否則可以坐埋個環市火車。

重點一定係蒲甘。(可以夜車去夜車返)
去幾多日?

1星期

仰光玩一日就夠!
分d時間去蒲甘!

收到
可以點訂夜巴?
我都想去 希望再推多次啦

let's go. 一齊去
仰光市內得大金塔,市中心個金塔,國家博物館,昂山市場

除非有時間,否則可以坐埋個環市火車。

重點一定係蒲甘。(可以夜車去夜車返)

咁我直衝蒲甘
同路呀屌你 邊日?
同路呀屌你 邊日?

屌你 1-8
好大可能同機,咁少班次
同路呀屌你 邊日?

屌你 1-8
好大可能同機,咁少班次

頭到咁 其實我月中
六月雨季喎
去幾多日?

1星期

仰光玩一日就夠!
分d時間去蒲甘!

收到
可以點訂夜巴?

Jj express有website 可以訂!
一係你去到當地叫hotel 幫你訂,仲會提供埋免費pick up 服務
去幾多日?

1星期

仰光玩一日就夠!
分d時間去蒲甘!

收到
可以點訂夜巴?

去facebook個Jj express page
晌inbox同佢哋講清楚你要邊日邊程車飛

我自己就plan好晒行程然後一次過訂晒啲飛就算
用美金晌當地counter埋單就得
六月雨季喎

仆街啦, 落雨好煩喎
多謝大家解答
樓主係咪姓朱?
六月雨季喎

仆街啦, 落雨好煩喎

睇左睇天氣預告, 6月都成3x 度
其實仰街d街幾有特式,我留左2日都唔係好夠
蒲甘預3日到夠,租架ebike周圍揸,我2日已經行晒
Inle lake幾靚,但最好搵人一齊租船,慳返d錢
六月雨季喎

仆街啦, 落雨好煩喎

落雨都算,啲人話會水浸架

利申:11月份去過,天氣正到爆。
有機會去,會去泰國,想去埋緬甸
其實仰街d街幾有特式,我留左2日都唔係好夠
蒲甘預3日到夠,租架ebike周圍揸,我2日已經行晒
Inle lake幾靚,但最好搵人一齊租船,慳返d錢

Thanks
咁我去到蒲甘租ebike玩先, 識踩單車但無電單車牌OK嗎? 交通會唔會好危險?
六月雨季喎

仆街啦, 落雨好煩喎

落雨都算,啲人話會水浸架

利申:11月份去過,天氣正到爆。

屌你, 咪嚇鳩我啦
你去過就share攻略俾我免中伏啦, 例如上網/食物/住宿/景點
我諗住跟大家建議去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞