六月頭緬甸仰光 其實我乜都唔知

279 回覆
0 Like 6 Dislike
2月尾都去左仰光
景點都係大路個啲啦,大金寺昂山市場
另外酒店我住merchant art boutique hotel
下次想去下蒲甘
27/3 -3/4
獨遊揮手
五月尾六月頭去

可以加我tg: letsgotravel
亦都歡迎大家係我緬甸(暴雨)之旅期間tg我, 俾意見我

帶定水鞋
五月尾六月頭去

帶定水鞋

又多一個想嚇鳩我
屌 都係訂咗六月尾去先知係雨季
不過諗住遲下先plan
五月尾六月頭去

帶定水鞋

又多一個想嚇鳩我

絕對夠資格嚇鳩你
利申: 住係緬甸
UO飛仰光營運至5月底
去左mandalay 幾鄉村 但蒲甘靚啲 有個地方叫mrauk u都好靚 但mandalay過去要搭廿個鐘所以無去
UO飛仰光營運至5月底

邊到聽返黎?
UO飛仰光營運至5月底

邊到聽返黎?

UO官網,訂下飛仰光就知
UO飛仰光營運至5月底

邊到聽返黎?

下我上星期mega sale訂左12月飛
官網訂飛所有航班都客滿 咩料
官網訂飛所有航班都客滿 咩料

又係喎 最後一班去到5月22號
五月尾六月頭去

帶定水鞋

又多一個想嚇鳩我

絕對夠資格嚇鳩你

不如描述多啲有幾水浸。

五月尾六月頭去

帶定水鞋

又多一個想嚇鳩我

絕對夠資格嚇鳩你

巴打,可以一齊食餐飯 或者推介間好野我食
去左mandalay 幾鄉村 但蒲甘靚啲 有個地方叫mrauk u都好靚 但mandalay過去要搭廿個鐘所以無去

好似仙境 但太遠啦,我只係夠日時間去蒲甘
UO飛仰光營運至5月底

邊到聽返黎?

下我上星期mega sale訂左12月飛

我都係訂uo 6月飛喎,咪又想嚇我喎
買左11-22/5

我遲你一日去
果邊治安好唔好架
成日想去東南亞 但屋企人話治安差

同埋追左post
唔識踩單車會唔會好麻煩?

蒲甘會。

你包的士或租馬車會幾貴下

人多Share 就ok,否則真係貴,不過你包的士,就可以慳好多時間,只去重點。

我用ebike 兜咗成百個佛塔。

包車一日無記錯係大約40000 Kyat (約200幾hkd)

依家抵去 K 跌多好多,我果陣1美金連 1050K 都冇。

我仲要洗剩好多擺喺度。

而家1美金=1,376 K
美元大時代

搞到想去多次

去多次,我一定會衝去bagan

個陣我10月尾去都陰天,

得最後個日終於好天

講到唔識踩單車好麻煩,就覺得唔啱我

係bagan 渣ebike會自由好多,

因為係古城旅遊區,唔同大城市好多車,

單車會熱死

咁唔識踩單車(香港冇踩開),有冇可能識踩e-bike

其實等於冇咁快嘅電單車,同埋扭力都爭好遠。

行厚沙地,電單車勁馬力過到行到,ebike 會啜死炒車!

齋控制平衡,唔好亂隊同驚就得!

咁可唔可以直接租電單車
果邊治安好唔好架
成日想去東南亞 但屋企人話治安差

同埋追左post
唔識踩單車會唔會好麻煩?

蒲甘會。

你包的士或租馬車會幾貴下

人多Share 就ok,否則真係貴,不過你包的士,就可以慳好多時間,只去重點。

我用ebike 兜咗成百個佛塔。

包車一日無記錯係大約40000 Kyat (約200幾hkd)

依家抵去 K 跌多好多,我果陣1美金連 1050K 都冇。

我仲要洗剩好多擺喺度。

而家1美金=1,376 K
美元大時代

搞到想去多次

得最後個日終於好天

單車會熱死

咁可唔可以直接租電單車

識揸唔怕炒要賠錢梗係得。

大把鬼揸小綿羊。

ebike 我炒到又爛燈罩,花晒都冇問題。

得最後個日終於好天

單車會熱死

咁可唔可以直接租電單車

大把鬼揸小綿羊。

Ebike任炒?

得最後個日終於好天

單車會熱死

咁可唔可以直接租電單車

大把鬼揸小綿羊。

Ebike任炒?

你唔係炒到爛晒,佢邊知,始終爛極有限。

我第一日炒最多,燈罩都穿埋。

有日又單車腳踏抝咗,不過交親車都天黑,佢根本唔會 check!!

得最後個日終於好天

單車會熱死

咁可唔可以直接租電單車

大把鬼揸小綿羊。

Ebike任炒?

你唔係炒到爛晒,佢邊知,始終爛極有限。

我第一日炒最多,燈罩都穿埋。

有日又單車腳踏抝咗,不過交親車都天黑,佢根本唔會 check!!

Thanks. 又知多一樣野
五月尾六月頭去

帶定水鞋

又多一個想嚇鳩我

絕對夠資格嚇鳩你

巴打,可以一齊食餐飯 或者推介間好野我食

到時搵我 tg add你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞