你班友係咪想搞死個運動?

1180 回覆
4913 Like 83 Dislike
咁睇黎真係要宣傳下
真係唔好拆港鐵
現階段香港人仲好鐘意返工
影響到人搵食就多人反我地 自己輸士氣
岩啊~集會文宣又少,和理非都掌握唔到活動資訊
其實依家抗爭規模咁細,影響就有限嘅
同意!唔好再講假新聞,放料呢d野!狼來了啊,好快發生真野都比人覺得假
有啲真心,
有啲擺明扮傻陰9你,連燒郊野公園都講得出
一百萬上街唔理,兩百萬上街都唔理
原來要衝警署火魔法拆狗鐵揸春袋先肯撤回
即係話俾你聽要繼續升級先到以達到目的
真香港人點會唔明
Push
我見有D人其實唔係好明點解要做文宣,文宣唔單只係用黎話俾人點解我地要咁做,吸引支持,同埋係要話埋俾佢地知佢地可以做D咩呀,你就算講黃絲藍絲已經分鬼哂,但佢地唔出黎做野有咩用呀。
你見依排文宣放軟左手腳,就少左人出黎就已經知啦。
無怪責既意思,但就算立場鮮明支持我地既人都唔一定對時事跟得咁貼架,以你拆鐵為例,一無文宣補位佢地其實係唔知你為咩而做,俾佢地既觀感係好差,我發夢既時候都見唔少有依D人。
真係希望手足唔好咁樂觀咁諗認為支持我地既人會一直支持我地,文宣無打算阻止你地既行動但都想你地唔好睇得文宣既價值咁低。
Push
我贊成你。好痛心啲手足比人打, 比人拉。不割席但衝撃地鐵, 圍警署攪人婚禮發泄或復仇對個運動毫無益處, 只在消耗支持自己的群眾。
通過法案之後美國必須會年審視香港自治情況,係每年!至2047!

而且明確表達香港政府2020年(出年!!!)需要全面直選 + 特首普選

否則每年都有可能攞經濟利益作籌碼

林鄭同中國永遠唔會同意普選,所以美國法案係最有力既拉据!

2047命運就在明天!!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞