你班友係咪想搞死個運動?

1180 回覆
4913 Like 83 Dislike
將成個運動推到和理非都唔敢參與時
勇武其實係趕絕緊自己
已經無人可以再幫你檔下頂下
Push
認同應該減少圍狗屋同打路障戰
但黨鐵嚟講
首先封站係仆街黨鐵嘅決定 就算唔係好似太子咁圍狗屋 之前普通遊行都已經照封 唔通呢樣又要怪勇武?
另外就係 你都叫得佢做黨鐵 唔係仲諗住比佢安然無恙賺錢掛
唔割
香港人都係受軟唔受硬,之前遊行和理非,人鏈果d好感動,呢d軟性活動,好多香港人都支持,但自從林鄭講左撤回之後,又上演好幾次暴力,其實好多香港人心底裏都接受唔到硬性活動,好似少左和理非嘅人支持,唔係割,只係擔心冇左後面backup前線愈黎愈少人,就愈黎愈危險。

要比更多人知道好重要
究竟你明唔明咩叫演變?你覺得一套方法用到死會有用?覺得唔可行就諗方法,唔好成日屌屌聲。大部分人都係咁嘅時候自然有運動嘅方向。
呢排文宣真係少佐.......
777講撤回之後呢幾日班公安明顯「克制」佐,一個局!! 破壞黨鐵個些片段Spin緊中間的民意

明白大家的憤怒💢,但小不忍則亂大謀!大家集中搞文宣,爭取美國通過對香港民主議案(唔好坐定粒六,美國好多議員都俾中國收買佐)
呢個post絕對唔係屌緊勇武,亦都唔係教勇武下一次點做,講到明核彈都唔割。

件事都發生咗,大家見到身邊嘅人都有一定嘅疑惑。而家諗緊點樣用文宣解釋番勇武行為背後嘅目的,等大家知道勇武唔係等於純粹發洩自己嘅情緒。

調番轉諗,而家區區都咁多街坊落街屌狗/屋苑/商場唔俾狗入,好大部份原因都係因為大家都知狗仔嘅行動係冇理智可言。
但同一個道理,其實佢地都可以唔俾手足入去,所以我地好需要做好公關。

btw, 東涌好多狗,小心。
唔明點解d人仲要話各有各做,始終和理非嘅人佔大多數,而我地嘅籌碼只係香港人。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞