你班友係咪想搞死個運動?

1180 回覆
4913 Like 83 Dislike
English Translation 英文翻譯:https://lih.kg/kEQPmcX
每星期揾一日派下傳單
得閒痴下連儂牆
push
認同呀,比頭嗰陣文宣真係少左。
說好的拆一貼十呢
你地都識講勇武要和理非文宣配合,與其質疑勇武既行為,係唔割既前提下,不如多d宣傳拆鐵行為既因由,等多d同路人甚至淺黃明白原因

我個人係接受到勇武所有行為,因為一切源自於不公義,當我地為港共政權,警察暴力濫捕發聲既時候,反而比政府,警察,黨鐵高層千方百計咁阻止我地再發聲(例如:而家係連以往發夢完坐既交通都被黨鐵用”以職員及市民安全而停駛”理由而關站,同時警察係可以睇黨鐵cctv令到大圍捕更成功,佢地閂左一個站/幾個站而迫d人去同一個站上車落車)
你認為黨鐵呢個做法合理?明明職員,商戶,市民係以往多次示威活動都無人受傷,商戶係繼續營業,就係因為警察入左地鐵捉人,放tg先令到黨鐵高層有理由去關站

其實單單睇所有暴力行為係不能接受,但當你知道一切都為勢所迫,官迫民反,你就自然會理解到勇武行為
冷氣軍師有點愚見:

政府對外已打出「讓步」牌,如果我哋唔「讓步」,收歛一下,就會被人當成刁民。建議「暫緩」一切破壞性行為
我唔介意勇武殺警,私了啲黑社會!
仲好贊成好想睇到添!!
但我都唔太明搞黨鐵每個站做咩!
更加唔明係警局射laser做咩尻!

冇文宣真心唔明!

利伸: 有去發夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞