你班友係咪想搞死個運動?

1180 回覆
4913 Like 83 Dislike
自己google下啲民意調查
根本無人割
黨鐵玩到咁串 唔拆佢拆邊個?
冇人話割 只係想大家都出嚟做多啲去幫同支持勇武手足
呢張型到
累到手足比狗拉甚至打死
唔明有咩理由原諒黨鐵
跳下閘都唔敢真係哂9氣
依家發展得咁撚快 如果唔日日上連登追post真係跟唔切
要宣傳下黨鐵同黑警同流合污 停站禁止遊行 831落閘唔比急救入 運屍 包庇黑警 etc
我都覺尼兩個禮拜既宣傳好少,本身日日出既朋友竟然唔知9月6遮打聚會。真係要和理非勇武同文宣合作多d辛苦大家啦 知大家攰
推 順便求9月8侵侵拎住份文件上面p左人權民主法案果張文宣gif圖
搵左好耐都搵唔到
文宣係令啲市民知道接下來有咩行動
還者做嘅野有咩目的

老實講 點會有可能因為歸左邊而唔需要文宣
無文宣 無香港人程表 無文宣手足嘅努力
點係香港發起到咁多人出黎支持呢場運動
點爭取到國際支持
點令到香港人keep住憤怒 繼續爭取落去
比起之前 好似留左喺同溫層...
唔排除淺黃和理非會割

樓主都係想做還做勇還勇
都要俾啲人知道點解要咁做
想宣傳多啲資訊出去
而唔係淨係俾人見到我地得暴力
唔係為暴力而暴力
一單還一單
上星期少和理非係因為反對通知書
我之前一排都係太留係同溫層
宜家反而主動 咗
自發左做文宣 堅拎每日都會落街貼
重建連儂牆

而且又用慣左twitter
盡量將多啲核彈放上去國際

希望大家養成習慣
自己幫手印定啲文宣
每日落街快閃貼3張
自自然然文宣就會有起色
其實係有
可能真係唔多
但係心理上既轉變已經有影響
呢期搭車果陣都聽見有好多人對破壞港鐵站好大疑問
話點解唔去搞總部要去搞港鐵站 始終仲有好多人都焗住要搭港鐵
利申 有盡量改搭巴士 有跳 只不過係聽完之後唔識點解釋
認同.因為呢D行為旁人睇上去會先入為主認為好暴力.
所以我地係有責任解釋返點解要拆狗鐵.點解要拆交通燈等等.
文宣,連儂牆,街站,放映會就係各種方式比我地去表達或者解釋我地咁做GE原因,唔係人人有上連登嫁.
最後不割蓆唔係一個理由或者藉口比咁多位手足亂咁黎.行動前諗下點解咁做,對場運動有無幫助.
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞