加入新口號「港人治港,高度自治」

543 回覆
1667 Like 54 Dislike
港人治港,高度自治
講咗好多次,其實而家支共已經臭哂朵,無論佢講咩,香港人同外國政府都唔會信。

講呢句口號係要令大眾聚焦《中英聯合聲明》失效條線,方便外國訂立人權法制裁支那。

呢句口號入面個「高度」可以改,「完全」又好,「真正」又好,總之要focus AUTONOMY

我地已經有好多例子證明港人政府係無權,high degree of autonomy已死:錄音、國泰等等等等

而且,呢句口號同普選、甚至將來建國都係兼容。唔好因為佢係基本法寫咗就抗拒。
葉劉前排先講過高度自治即係不是完全自治
完全同意
我地要既係港人治港,高度自治

港人治港,全面自治
唔好再用"高度"呢D咁曖昧既字眼
咁多年黎仲聽唔夠共匪講到香港有幾咁"高度"自治咩?
我地要既係真正自治,唔再係口頭式既大話
Push
我唔認同樓主所講
原本已經係個制度有問題
但依家仲要求跟隨基本法入面嘅港人治港作為新訴求?
與其爭取制度之中嘅港人治港
不如香港獨立算啦
利申:唔覺港獨有乜問題
港人治港 港人自治
Hong Kong people are to run Hong Kong
Push
有意思

[簡易懶人包] 真相浮現,831太子站極可能真係有人死,已非坊間流言既程度
https://lih.kg/1542384
屌你美國巴打咁用心整咗呢首歌幫香港人宣傳
點解好似冇人聽過咁
聽完好快手 SHARE去你FB IG TWITTER

https://www.youtube.com/watch?v=IBXbmlt2k1U
岩呀,autonomy係重大議題,係新戰場
因果由國
容港治己
907 機場
908 美領
Push
港人治港!
高度自治!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞