加入新口號「港人治港,高度自治」

543 回覆
1667 Like 54 Dislike
繼續屌柒你
Can
嚴守香港基本法
堅拒西人將瓜摘
真。香港核心價值
同你討論下就發晦氣宣揚自己主張無問題,不過你咁樣真係唔會有人理你有咩就講服人,咪撚係到懶醒威嚇人濕尻到爆炸
你話第一句都叫好啲,乜撚野高度自治難聽過粗口
呢幾年日日聽
仲慢慢?!
1997到而家22年,乜仲好多時間呀?
聽左廿年,可以轉完全自治
push
我講得唔係咁好,我想講今次反送中引起 大家都知道香港同中國有異 我地根本接受唔到果套 所以就問你咁高度自治 去到2047 大家何去何從
若果大家暫時共同目標其實講 落實真普選 咁點解要叫 高度自治口號, 我要真普選唔係更清晰 ?更明確?
統戰
港人治港!高度自治!
發生咩事?
叫中共set既口號黎幫佢地打飛機???

中共港共實話一直都有效實行緊哩樣野
香港人做高官管香港, "高度"自治個level任佢set
佢話已經"高度" 你可以點? 已經呃撚左廿二年, 仲信佢個套?
仲要過千正評
因為香港人有得真普選既原因係有法律支持,就係97年寫左既「港人治港,高度自治」(可以嗌做完全自治),你講緊既我要真普選係果,港人治港完全自治係法律既因,你問我就其實可以why not both
完全自治
還政於民!
完全自治/真正自治

重點根本唔係中共點解讀,而係外國人要知我地係fight for 乜野 freedom,點解咁緊急要stand with Hong Kong。

因為而家支那講咩,全世界根本WFC,只需要搬路透社段錄音、國泰、黨鐵出來,大把例子支持。

老實講「港人治港,__ __自治」甚至同港獨無抵觸。
Push
港人治港 高度自治
Hong Kong People ruling Hong Kong
High degree of autonomy

一國兩制
one country, two systems

解散警隊 高度自治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞