加入新口號「港人治港,高度自治」

543 回覆
1667 Like 54 Dislike
( 急!)我寫咗篇英文文宣 隨便攞去用
https://lih.kg/1543405

上面有心玩嘢嘅大把方法玩

點樣介定做港人有得玩
租幅細細地嘅地俾香港但香港政府無出入境權
啲B係個幅地出世分分鐘都可以叫香港人

點樣治又有得玩
好似依加咗名義上香港人做行政首長
實際上面架空你就得

高度就好似你咁講
把尺任佢度

自治都有得玩
香港政府出租成個香港比大陸
再係上面租番啲地
咁依加嘅香港就由上面管
由上面人管香港人
但新租番黎嘅就由香港管
由香港人管上面人

咁都可以算係自治

由頭到尾都係任佢講
港人治港 高度自治
民主 自由
平等 法治

愛國不愛黨
普選救香港
一國唔撚提啦,留白就得。

「港人治港」:用「路透社段錄音」同埋「8.13記者會林鄭避問yes no question」來指證林鄭確確實實只係proxy,實際上一早已經係中共治港。

「高度自治」:用國泰炒人同港鐵跪低來指證,連唔關國防、外交既事務,都一早由中共整治。
至於提唔提「高度」,係可以商確。

以上呢兩樣野咪正正係香港人要光復既權利囉!!

呢個口號係方便外國制裁支那呀!!支那唔honor中英聯合聲明呀!!

要攞返呢啲權利我地要真普選呀!無抵觸架!!
港人治港,高度自治
港人治港 高度自治
呢句就岩啦 基本法都係咁寫
好啊
Hong Kong Autonomy
香港自治

名正言順 大義凜然 出師有名 奪回主權

唔好學大陸d戇鳩字眼 咩 高度 完全 真 自治。呢d係對手圈套。
推!
驅逐共黨,光復香港
死都唔肯提路透個錄音。

全個國際社會都知林鄭係proxy,香港已經衰過低度自治,你仲喺度中共話呢樣嗰樣。

中共港新辦前日話真普選係等於選個反中共既特首全面奪取管治權添啦,咁你又爭取?

雙普選同高度自治有咩抵觸呀?我地而家係零自治呀。

中共話
push
咩撚呀 痴上腦 又走返舊路
真正要還ge係雙真普選 跟住再落
港人治港,高度自治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞