加入新口號「港人治港,高度自治」

543 回覆
1667 Like 54 Dislike
this is good i push
香港自治仲好 高咩度
港人自港, 香港自治!
還我 港人治港 高度自治
你睇我上面講乜啦

香港自治 ,唔好用 “高度 完全” 呢d濕鳩字眼啦,比位對家入咩。

自治就係自治,自己治理自己。

你會唔會咁大個人自己打理自己果時淨係刷牙自己做? 食飯就要人餵? 唔會㗎嘛。
港人治港 高度自治
五大訴求 缺一不可
中英聲明 徹底失效
港人治港 高度自治
光復香港 時代革命
https://lih.kg/1541625

請係Twitter 上宣傳UNIVERSAL SUFFRAGE and 4 other demands
退一萬步
一國兩制本身寫咗香港高度自治㗎

我哋用佢哋嘅詞語,成份掉返比佢還施彼身,合理到極 無可詆毀。
高度自治唔係完全自治,個高度有幾高,咪又係中共操控。

2019啦。。。
push
好!
歷史:台灣民主自治同盟主席謝雪紅,1925年孫中山逝世,她來到大陸,在各個集會和報章提出「收回台灣」的主張,並在同年6月在上海參加中國共產黨。1948年於香港成立「台灣民主自治同盟」,提出解放台灣,實行台人治台、高度自治的口號,這組織和口號是中共高層指示下的設計。在反右運動中被指為鼓吹「台灣特殊論」,指她提出「台灣人心態」、「台灣意識」等概念,和「台人治台」、「高度自治」的口號,都是「台獨觀點」。謝從1957年反右到文革,一直沒有停過被批鬥,到1970年終不堪虐待羞辱折磨而死。
驅除韃虜,恢復中華,創立合眾政府。
自治還自治,「高度」自治係另一回事
中國式邏輯呀
push
咁G7俾哂子彈我地表明支持中英聯合聲明
而家全世界都知共產黨唔跟規矩
個口號梗係跟返個國際規則玩先有殺傷力啦

如果嗌而家港獨係有老美支持
我即刻Sir This Way

但係而家嗌港獨
反而係俾子彈支共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞