【賽後檢討】代發:901春袋夢遊後感+建議

761 回覆
2089 Like 13 Dislike
推!
推爆 今次唔完美但可接受
言之有物,推

光復香嵻,時代革命
1. 以家發生事就係圍捕戰, 用港鐵快速運兵列車, 所有交通熱點派狗車, 所有道路一定搜車做路障, 所以一定以輕裝為主
2. 今日機場唔阻通道理論上黑警唔會咁快出黎, 同埋好多人1點後出緊黎, 咁快塞行人路升級, 除非每個人好有把握 / 全部抱住必死既決心, 否則唔應該得咁少人情況下升級, 同文宣時理念既合法搭車有唔同。
3. 行動升級後, 任何地方、運輸工具都係大型狗屋, 唔好抱住玩樂心態, 任何時候要控制情緒, 同埋要知道任務目的
4. 機場唔同九龍港島, 基本上一定係依賴交通工具, 睇LIVE都覺得前線手足辛苦, 不過POPO 大量封鎖交通, 設置路障 其實都等於幫手「和你塞」,至少造成一定交通影響
831 香港警察策謀恐襲
機場客運唔係無法替代
如果真係要走我會選擇退錢去澳門深圳機場
冇直航大不了到台北新加波轉機
對離港旅客嚟講唔算冇路走

要踢中春袋我諗得針對貨運
畢竟貨物吞吐量唔係咁易取代到
而且係主要收入嚟 唔同離港客運可有可無
push
幫推
所以交通一定唔可以塞 越多人入機場越好
今日太多人入唔到機場 當人數多到一個點我地只要企係到已經可以達至效果
完全講出左我的心底話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞