【賽後檢討】代發:901春袋夢遊後感+建議

761 回覆
2089 Like 13 Dislike
同意政府死頂用生命值硬接
琴晚發夢係東涌諗住上巴士去接機
啲車係東涌塞左個幾兩個鐘冇郁過
係真係一米都冇郁
好多人拖喼落車行但起碼都行成粒鐘
都幾肯定唔少人因為咁上唔到機
同埋其實都cancel左半版機,我諗淨底照飛果啲都有唔少係死頂
如果係扮緊遊客,停巴士就去問機場員工點走,走唔到就同其他遊客等。
Pish
大家頂住,依兩日挨得好辛苦
呢個真
以後呢啲嘢一定要有更加大嘅共識
和理非,好無力,好忟?
要抗爭,只有十月一前每日堅持做以下既事,係堅持,堅唔到都要堅,係呢到發誓你堅持呢個九月,就一個月:

1. 罷消費(任何福建幫、cctvb廣告、黨鐵商埸、藍紅食店)好難?勇武難唔難?
2. 低享樂(要發洩,做運動、十點9叫、唔好taobao消費食好野)
3. 每日簽最少1個聯署(實搵到)
4. 每日like and share 1個文宣post
5. 下載Twitter 開acc,每日出1個post
6. 每星期最少參與1次行動,無行動去商場涼冷氣教育自由行。
7. 每星期去連儂貼3張文宣
8. 出糧提款換美金
9. 唔好買入任何大陸公司股票
10. 轉埋你個MPF去外地基金
11. Tag或吹你身邊三個人一齊參與

諗到再加,如果你咁都做唔到,講咩野好忟好惱無野可做。
只有200萬人堅持經濟抗爭先可以制裁佢地。
同埋唔好亂跑
一跑大家就驚
就一齊跑

後排真係唔知真排咩事
但好多人見人跑佢就跑
其實好易嚇死所有人
今次算順利 下次好難講
只要一搵架水炮車沿北大嶼山公路噴顏色水就收唔到科
push
天佑香港
同意!
五大訴求 缺一不可
搞和理x果班撚屌搞手
要有覺悟 將來任何機器行動
都只可能係勇武
甚至比市區行動更勇武
因為大嶼山真係好兇險 撤退難度好高
加油
推!
人數可以 但要做番812咁多人就好難
其我想提出多個問題
和你塞原意多人搭巴士其實會做到咩效果?
多人揸車我明
但係多人搭巴士點發展到塞交通?
唔好屌同路人
唔同意機場唔係和理非。機場係一個孤島,唔應該勇武。應該就完全和理非,只係搭車,唔好着黑衫,唔好叫口號。最好唔好逗留,落車行個圈,再排隊搭車出返去,不停來回。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞