【賽後檢討】代發:901春袋夢遊後感+建議

761 回覆
2089 Like 13 Dislike
講得幾好
發夢現場所見 因為巴士站企滿人
的確係有手足扮排隊 但更多係多人都排唔到隊
或者緊張到排左都唔會似旅客
所以個人覺得 全場扮遊客依個想法 就好似831全場扮行街一樣 比較唔現實....
好文值得推,分析合理到位,唔喺齋屌,似真喺出嚟爬山而唔喺冷氣。

發夢見到2點半話城巴總站轉去人工島,機場冇哂車嘅時候,大家已經湧𡁵上車,亦都有人大嗌俾老人家上先。

機場喺孤島,而當時已經有40、50防暴警落車,大家冇機票入唔到T1、T2避,冇巴士、冇機鐵,你真喺唔可以屌人驚、屌人散水。

而散水途中,其實唔同嘅分叉路、上橋都有rb,長征2個鐘行到東涌,又面臨冇鐵、搜捕嘅危機,又要繼續長征欣澳。好彩途中亦都有好心司機俾人上、大量義載,先順利返到。

我覺得今日大家已經做得好好,達到交通阻塞嘅目的。其實唔會有一次行動喺完美㗎,每次發夢都需要賽後檢討,唔喺下下都屌人散水、屌人行出東涌嘅決定喺錯誤囉,成班冷氣軍師、馬後炮,其實喺當時你真喺冇得揀。
其實塞左已經冇貨入到去 算成功
機照飛姐 但有幾耐受影響都冇數字 我就唔信冇
帶gear果度想講 我建議唔帶既
你見今晚人人都要掉gear

但交通好同意 我地可以做塞路塞機鐵
重點一個戰略 手足唔落地
機鐵既 來回不停坐
機場巴士既 來回不停坐
最好就車都唔好落
渣車既 call車既 一齊入 唔落地
英國希斯路機場 比無人機玩死
Push
今日太早斷鐵斷巴士
冇撤離路線真係要改善

呢個春袋一定要揸緊
同意,下次可以諗下由青馬開始塞到入去
見得光唔代表不被清算
不能夠有仼何僥倖心態啦
好文一推
黑警今次封巴士站咁不如我哋下次封巴士站咪得
係啊 佢地話唔夠人守 所以先走
講中POINT
講得好
香港人都係一步一步先行到今日
好文 求幫推
同意
發夢今日算早入嗰批,係巴士總站等緊人,轉個頭就有防暴入嚟,基本上全部都和理非,仲要冇巴士走,人數唔夠又唔知可以點逃走,全部人都好驚,有巴士佬開空車大家就湧上車想走....

屌走嗰時先見到出面極多人,明明call 1點係巴士總站
推, 辛苦晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞