【賽後檢討】代發:901春袋夢遊後感+建議

761 回覆
2089 Like 13 Dislike
因為會比狗逗,都最後都要係棄gear
我自己都ff過有無手足會block青馬 但青衣地理仲閪過東涌……
高汁
諗法同你一樣,所以唔太認同樓主講要放棄佔領機場。

喺度都想回應埋樓主:

佔領機場係攬炒春袋個春袋,我覺得而家手足未有覺悟
去做/時機未啱,但呢一著係最後一著。如果前線手足有哂送頭嘅心態,佔領機場係其中一個最有效嘅民間抗爭活動得到國際關注同壓力嘅方法。與其搞黨鐵站,不如入機場搞。但呢個真係最後一步,等同送頭,入咗去就預咗真係玉石俱焚。你要同佢攬炒,想法一定要癲過對面。

我認同樓主講嘅野,先嘗試搞進出路線,但唔好完全唔諗佔領機場,我意思係呢個都係一個option,當然無人會想睇到,但斷客運貨運係對經濟有效嘅打擊,對方一定心急,如果搏到佢喺入面做驅趕,世界會見到。而且班狗真係會傷及外國嘅公民,到時大家一齊仆街就最好。

再者,和你飛或者交通壓力測試其實係ok,但日後應該先要考慮埋對家會用嘅暗黑兵法,其實而家每次都有鬼㗎喇。要諗清楚唔好咁容易被spin。

最理想嘅係:要做和理非嘅時候大家一齊和理非,勇武時一齊做勇武,呢個係真正be water

利申: 啱啱瞓醒
天祐香港
荃灣同葵涌其實係有機會,但汀九同昂船洲真係難搞
認同樓主
好文分享
push
汀九可以靠屯公炒車(真係一d都唔可疑,日日都發生),昂船洲就唔知
好認同
仲要係文宣一直話今日拉大隊扮遊客
帶唔帶gear隨心
搞到好多人係冇預過要同黑警正面衝突

的確今日塞到路最大原因係set rb同收費亭數銀
但係同時間似乎搞到今日嘅發展同文宣話要做嘅野唔同左
令到好多人失預算

再者真係每一次都冇人俾contingency plan
全部人每個星期最少一日跑 5 km 我覺得係基本! 我地同人打緊仗架!
Push
檢討後改進 繼續和你飛飛
講得好好 推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞