【賽後檢討】代發:901春袋夢遊後感+建議

761 回覆
2089 Like 13 Dislike
well said
東薈城係可以行入海堤灣畔個邊(民居) 再行就映灣園(另一個民居 主要係有錢人住 我估) 最後行到去北大嶼山公路
如果驚行住走有狗追 可以入去逸東邨先 個到都有好幾條路可以行下 其實東涌有好多地方不嬲都無乜人又或者好少人行過去 除非住個頭(例如上嶺皮、炮臺) 想逗留一陣避下 玩陣伏匿匿係可行架(前提係你有做定research)
希望大家下次錫春袋又好摸春袋又好 可以搵定東涌逃生路線 如今黨鐵同巴士話停就停 你地留係東薈城個到係等圍捕(今日有去都知噴水池個到係有幾咁適合玩大屠殺吧?) 東涌同市區真係兩件事
利申 東涌友 之前都好擔心大家錫完春袋會走唔到 點知今日同大家去錫又真係大家都無得走 不過大家齊上齊落 核爆都唔好割啊!!!!!
agger 推
推,交通線著首。唔一定要入到機場!
賽後檢討
推,既然入唔到機場,就從入機場既路入手
正常都唔會斷自己後路
我都唔明 呢下係今日最大轉捩點 完全俾人大包炒
有心
本身文宣今日就係和理非不停出出入入癱瘓交通
又話要著普通衫扮遊客?咁緊係一堆人冇戴gear啦
根本事前宣傳同實際發生既事件就唔同
一堆和理非入離撐場,有事佢地緊係退,都唔知你地屌嘜
再屌下次佢地都唔會再幫手撐!

就我看來今日運動係成功左,因為癱瘓左交通,當然有好多人仲係走唔到
希望下次再檢討錫春袋既行動細節、錫離係為咩目的
Agger

但唔怪得勇武,林奠依家係要大圍捕,依家就算和理非都會被清算,遊行都會被認為勇武

錫春袋遊戲要繼續就要諗其他策略
東涌, 機場係死地, 要反推入去
今日係大家落車留低叫口號。唔可以真係扮遊客,望一望機場,再坐巴士走,然後再搭返入去,不停重複?
好簡單 塞貨運區
Pish
加油
高汁 推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞