[沙盤推演] 警方、政府9月部署

1290 回覆
3731 Like 19 Dislike

嚟緊呢個九月好兇險 中共無論點都會想十一之前拆掂
無錯
條法本身惡就係惡
唔係話咩你小心用人地就ok

如果係咁就唔會有反送中
唔好唔記得歐美咁多個國家一齊去信777反對修例

送中都咁
緊急法?黎囉
你睇返我之前個comment
世界局勢我地係極之有利,可一不可再
水砲車扮弱雞先出場,有可能會出多一次洗下地,等大家習慣下或者鬆懈無防範嗰陣就必然會出,仲會開到最大馬力加埋胡椒顏色水射鳩你。
柒婆咁撚陰質唔洗講,緊急條例佢就未必會出曬咁多招,主要都係想拉鳩曬上街嘅人,等你驚,越來越少人出黎上街,個運動自然無疾而終。
相信首先就禁連登tg呢啲,等消息資訊唔流通,逮捕、羈留、遞解出境(分分鐘掉你返大陸),隨時隨地入屋搜證、拉人,仲有隨意修改加減法例。
呢幾樣都夠做
重要!
大家要有心理準備,一齊撐到底!
未撚驚過
你有蟑螂計,我有過長梯!
解放軍何嘗唔係法例寫明合法手段?

問題不在於佢有無權
合唔合法
而係佢做出黎會唔會影響到其他利益

信緊急法同信解放軍跟本一樣
The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants
自由之樹需要經常用愛國者和暴君的鮮血來澆灌

光復香港 時代革命!!!!!!!!!!!!
828 831
大家要醒醒定定
要比奸人更奸
切勿掉以輕心
無錯,其實港龍果個空姐正正話俾香港人知,不用送中,已經送終

真心要企硬無得退
真心,所以永遠都要有危機意識
香港人加油
香港內部,要keep住運動既momentum
主要戰場係國際到

做多啲Twitter、reddit文宣呀

另外之前有人講過英國果條戰線都值得參考
pish
Push
禁連登tg可能性會低d, 點解?
因為政府最驚既係不可預測性,連登tg咁透明,你地做乜plan乜佢都收到風,點解要禁?禁左之後我點知啲人會做咩?呢步盲棋風險好高,應該唔會做

同樣道理,到今日政府都相信警隊執法係行之有效、有機制、可預測,所以佢要擴大警隊既優勢,等班狗做野更無後顧之憂同更方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞