[沙盤推演] 警方、政府9月部署

1290 回覆
3731 Like 19 Dislike

光復香港 時代革命

除港奸傀儡 肅魔鬼警隊

我無嘢講 我要見律師 我要驗傷 我唔解鎖電話 我唔簽任何文件

5大訴求:
1. 立即撤回送中條例
2. 除消暴動定義
3. 不再追究義士
4. 成立獨立調查
5. 真雙普選
其實前線要衝之前, 可唔可以搵一個信得過既家人或者朋友(要係一個可以幫你搵律師既人), 交低一個時間, 例如我今日1600會出去示威, 好大機會會衝, 如果我夜晚2100之前無報平安, 就等於出左事, 要搵律司。地點可能有少少麻煩, 要走幾轉先知, 但係都好過比人拉48個鐘。
唔肯撒回應該係中共唔俾佢講/佢真係咁撚要面唔肯認低威

但個人覺得傳媒吹風講既野幾make sense,算係政府二個月以黎最岩logic既野 撮要如下:

唔設立獨立調查係因為林鄭無可能滿足晒5大訴求
而一設立調查,警隊就會反台;示威者,特別係勇武果班見唔到五大訴求又唔會收手

即係,獨立調查只會令自己兩邊不是人,警察有可能兵變、唔鎮壓示威者/瘋狂用最極端武力鎮壓,
示威者又會繼續做衝衝子

所以佢唔肯搞獨立調查
屌你老母,有用POST就沉底
俾得朋友keep記唔使啦
佢鬼知你俾左邊個,根本連你有無都唔會知
入機場是9月重點
Push
中共二萬五千里長征嘅著草之旅都無灰心過

佢地竊國之前都唔輕鬆架
主打propaganda 令佢地翻盤

我地攻勢唔夠壯大係因為未充份利用好廣大民眾對我地嘅支持

暫時較成功係每晚十點演唱會
跟住要做嘅係每週罷買 唱美金撳錢等等嘅攻勢
大家要提高危機意識
Push
中共唔會打開口牌
佢講得最大聲果d就越唔會用 只係拋下你
同埋用得呢招肯定港爆 到時佢係香港d資產都轉唔返美金
佢重傷過你
push
恢乜鬼復
成兩個月抗爭都無減市場投資信心
你真係唔好當佢地乜都唔知...
岩,太多人話聯絡唔到某人某人
要事先講定搵律師呀
推 民主路上保持警剔
開左學睇下咩環境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞