[沙盤推演] 警方、政府9月部署

1290 回覆
3731 Like 19 Dislike
幫推 可以攰 但唔好放棄!
嗰陣烏克蘭都出過類似禁制令,唔俾帶頭盔等等。面對獨裁政權,佢越係反就越要出嚟發聲!
推 大家唔好放棄
香港人唔輸得
星期日顏色彈 星期一大搜捕 搵藍絲老師或兩三個狗逐班捉
就咁睇香港內部局勢 同 街頭抗爭黎講,好似無乜希望

但呢一刻既香港人係全球焦點,林鄭無乜可能行到一步好棋

呢鋪算係香港最有機會既一次,只係機會唔係街頭抗爭上面
推......唔到,差一日
集思廣益
送中佢都可以用得好小心
最後咪頂唔順暫緩
出呢篇文既目的,係希望提大家出去時要極度小心同保護自己

Btw, 如果連企疏啲都做唔到,呢篇野對你黎講都無乜意義

中後場成撚日唔企疏啲真係睇到我爆粗,唔好阻住前線撒退呀

因為緊急法有無窮無盡既方法使用而又不會對任何金融、制度造成衝擊,當中最有可能既用法係圍繞警方執法修例:擴大警方權力、增加示威成本、令警方執法更容易。

完全唔同意,無邊際立法呢個已經係對衝擊制度嘅心理威脅!剩係充公財產呢樣嘢已經加速切肢,政府可以不停彈出彈入,大家都唔知下一步會掉乜法例出嚟,其實仲恐怖過出解放軍
記得,要提高警覺,be water

聽日記得去
你講既可能性都幾大 佢地做既事只會愈黎愈觸及同埋刷新以往認知既底線,既然做到咁無恥 咁就要比佢更無恥先有希望
幾有道理
香港人加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞