[警告]Telegram會暴露個人電話號碼

647 回覆
878 Like 23 Dislike
唔洗咁煩
上 App Store 或者 Google Play
下載 TextNow
開個免費戶口就可以有個免費美國號碼
何解香港卡未必安全呢? 電訊商出賣你位置資料?
7仔買邊張?
你係唔係唔識用
大家認真啲得唔得,樓主其實講得冇錯,我昨天都做咗個實驗,發現telegram喺香港真係好危險!!!!
首先我加1萬個電話入我部android contact list, 我揀咗6018 0000至 6018 9999

然後入telegram contact list 睇,真係add到堆人

之後我是但揀啲group睇下裡,驚嚇嘅事件發生了,個電話顯示出嚟

最驚嘅係,我可以睇你講過咩

試想像,有國家級力量,重複我以上動作,根本好易,用真電話玩telegram自己睇路
歐洲電話
狗狗慢慢save哂全世界電話佢啦
叫過大家轉用WIRE N次
做哂四樣野

1) Phone Number 整做nobody
2) Sync contacts 熄左去
3) Delete Sync Contact
4) 係自己手機設定入面熄尻埋TG 個 contacts權限
用緊大胸卡,發夢連警賊sms都收唔到
冇撚用,睇#206
唔好再fake人,冇用,睇#206
係 全世界得你識用 你最撚醒

唔洗再拗 Telegram官網寫到明 唔信自己上去睇

亦有巴打親身問過

唔好再話熄左contact tg就攞唔到你電話 你申請account有做phone verification架!!!
無用,其他人sync 咗電話簿上telegram 你都係仆街
ok
掩耳盜鈴呀
其他人有sync都會睇到你contact
你搵個fd試下先啦
Push
係時候退曬啲偷拍谷
無用架
咁只係你睇唔到人
唔係人地睇唔到你
無用的直接DEL ACC唔好再用TG啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞