[警告]Telegram會暴露個人電話號碼

647 回覆
878 Like 23 Dislike
del左sync 就算有contact都搵唔到
但係唔知同grp入面會唔會見到
推!!!!!!!!
用TG又唔係犯法,反而要提醒上大陸嘅人,Mobile裏面任何app都唔好儲抗爭啲相。
救命
個個以為自己睇唔到人
人地就睇唔到你
我想知係咪呢個原因文宣組被起底
唔該巴打
Bruteforce 十個號碼
班狗可能連區碼都唔識分
google 話德國電話號碼最長, 等我買張 t-mobile 玩下先
轉貼TG grp:
[警告]Telegram會暴露個人電話號碼
https://lih.kg/1497181
reply #206 已經實測咗鳩add一萬個號碼,只要有同一個群組,你講過乜都check到晒

解決方法
1. download textnow
2. 用廢email申請ac
3. area code入美國嘅area code e.g. 212 / 315 / 332
4. +1-(area code)-(number) 就係你嘅假美國號碼
5. 去TG setting > 撳你個名 > change number > 入你textnow個號碼
6. 去textnow收code
7. 入返TG打code > 成功轉太空number
想知d電話會唔會重用?
如果遲d有人generate到同我一樣的外國number
咪可以入到我telegram?
求解
推!!!!!

唔洗再拗 Telegram官網寫到明 唔信自己上去睇

亦有巴打親身問過

唔好再話熄左contact tg就攞唔到你電話 你申請account有做phone verification架!!!
個number會link去你一開始登記個email到
gen咗一次之後就唔會再gen出嚟
以我理解嘅原理應係咁
好 我試下先 唔該曬
好驚
假設狗TG有你contact, 同埋早過你開account, 呢招就沒用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞