[警告]Telegram會暴露個人電話號碼

647 回覆
878 Like 23 Dislike
依家tg只要係contact有某個人嘅電話 就可以知道果個電話號碼用緊嘅tg id (我自己試過即使係privacy校nobody只要對方本身有你contact就可以睇到你嘅phone number)

香港電話號碼得8個數字 手提得5、6、9 開頭 即係最多都係3千萬個number 實際可能更少 只要入晒落去contact 就可以知道晒group裡面所有人嘅手提號碼
推畀更多人知
大家要如果要係公海group講發夢嘅野要用太空卡
應該要係tg都有add果個人先會咁
如果係tg contact 無add好似唔會
有contact就自動add架 每次contact有人join telegram我都會收到notification
用還用大家要謹記telegram唔係匿名 唔係改個username/id就得!!!
你應該係sync咗
去privacy 嘅data setting
Remove sync再delete sync
好耐之前我都有收到noti
依家無收過
班狗好易用brute force 起晒你地底架
好驚阿
但咁都只係你收唔到 對方會唔會都知你係邊個?
外國number太空卡邊道買好?
其他人可能唔知 要令大家都有呢個意識
唔好連contact
鴨記
同問
唔好再散播不實言論啦好無,19年啦,自己做個fact check唔難呀?定係5毛白色恐怖?
Push
啱啱試左係privacy set左contact唔連telegram 其他人join唔知仲會唔會有notification 但最少其他人仲見到我phone number
textnow啦
解決方案 : 唔好同步自己個 電話簿上 tg server.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞