[警告]Telegram會暴露個人電話號碼

647 回覆
878 Like 23 Dislike
咪就係呢個post講嘅漏洞,所以一定要用太空卡
一齊轉用wire啦,唔駛登記電話號碼
protonvpn連美國試試
whatsapp有612group咩
你隱藏左個太空號碼佢0%追到你
入面d人唔係25 or 本身唔識你 咪冇事
本身有人用緊
你唔想既tetxnow開新ac再試
你睇返之前嘅comment就知幾多人唔追post
記得要set 2-Step Verification
用複雜密碼
剛追完post,原來del咗sync contact無用
只入channel安全嗎?
都會知你係channel 但唔講咩特別野應該無事 但要記住你唔係匿名
其實可能已經無用
你見全部都係啲group, channel
鬼佬都係當textnow太空卡咁用
唔駛兩部iPhone. 可以用Nokia 3.1 Plus
公海回覆,自己諗下講乜就得啦
Popo 有Mon Post 已經死啦。
有幾奇
呢方面反而Line 係好啲,不過Line 本身個系統有漏洞仲唔安全。況且係一個有上萬人的Group, 訊息可以有幾安全。
夢遊就用太空卡。
呢個問題係WhatsApp / Telegram 都一樣。
個問題在於WhatsApp一直講到明用電話做id 但telegram有自己嘅username 一般人都以為咁就hide左電話號碼 實際上唔係 咁樣反而更危險
真係呀 順粹提下太空卡可以登記到telegram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞