ib 換美金最平 沒有之一

392 回覆
46 Like 3 Dislike
喺app左上角撳出嚟,揀Portfolio
中間HKD Cash嗰度撳佢一下,彈咗convert個掣出嚟,就可以轉
新手唔識野 求教,其實IB匯率個匯率真係銀行差好多咩?
我睇BOC港幣換美金係7.8475,而IB都只不過係7.8431,換10萬港幣先差得戈hkd50幾,差咁少,而開IB仲蝕埋戈每個月$10月費。 其實你地所講嘅靚匯率係點出嚟?求教
你係咪睇錯買入同賣出價啊,無可能爭咁少
acc no 係咪VAN果個?

應該冇睇錯..
Ib is????
不過咁講啦,ib你預唔好換完一次匯就長擺
因為果個每月10蚊係交易唔夠10蚊一個月先收
所以你每個月交易有10蚊其實已經係免費
點先可以做到咁靚RATE?
我用渣打換要7.87
窮撚又冇乜投資經驗好難開
咁你都啱 但係其實個IB匯率真係唔係差太多
原來渣打咁高
唔知係咪因為我從來無喺渣打換過,所以無特價
IDEALPRO 係建虛擬倉,俾人知佢呢個操作既外匯盈虧
一般換錢用FX去做(如果唔係搞外匯交易
BOC唔係7.858咩
我啱啱睇係7.8471
其實冇分別
一個當炒外匯所以睇到倉同賺蝕
好多人反而想睇到賺蝕
可能你係特選客戶掛
出面佢都係寫7.858
https://www.bochk.com/tc/investment/rates/hkdrates.html
我LOGIN左入面睇都係7.85665
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞