ib 換美金最平 沒有之一

392 回覆
46 Like 3 Dislike
咁都唔難姐
hsbc+boc>轉數快>citi>ib>美金>citi
完!
但樓上話citi都要 agent bank?
但點揾agent bank
你入咗由邊度出或者入
佢自動assign
之前一直用hangseng 港紙戶口 入港紙入ib
用到冇問題 亦冇charge

但依家我揀咗 ib 出美金去同一number hangseng (綜合戶口 有美金)
ib收款銀行揾到hangseng
但冇assign 代理銀行
你試下周圍撳下 冇電腦喺手
我記得係唔使揀或者得一個選擇
你用咩銀行收錢
HSBC出同入
暫時聽過都係hsbc 同citi先收到錢
睇嚟開個citi戶口都好
ib 申請緊 岩岩transfer入左1蚊試下
點睇入左未
星期六日好似冇錢入到?

應該要等星期一???
搲哂頭 但剩係申請介面 其他咩都睇唔到
1 網上開戶

2 去pp3 office 簽名

3 登入acct mark 存款 拎ib 銀行no.

4 去自己銀行轉賬畀ib
和理非,好無力,好忟?
要抗爭,只有十月一前每日堅持做以下既事,係堅持,每日做,逼自己做,保持憤怒,唔好對暴力麻木,係呢到發誓你堅持呢個九月,就一個月:

1. 全民黑衫加口罩(香港蒙面法都未,唔係已經驚定先呀,試諗吓班黑警日日對住黑衫都會癲)
2. 罷消費(記得逢星期五同日罷買!記得搭黨鐵都要跳閘!任何元朗鄉黑開嘅鋪頭、福建幫、cctvb廣告、黨鐵商埸、藍紅食店、紅媒都要罷)好難?勇武難唔難?
3. 低享樂(要發洩,做運動、十點9叫、唔好taobao消費食好野)
4. 每日簽最少1個聯署(實搵到)
5. 每日like and share 1個文宣post
6. 全民打多條國際文宣戰線 (Twitter, Reddit),請習慣retweet with comment and hashtag #PoliceBrutality #HongKongProtests. Also, please usually upvote the posts of Reddit
7. 每星期最少參與1次行動,無行動去商場涼冷氣教育自由行。
8. 每星期去連儂貼3張文宣
9. 出糧提款換美金
10. 唔好買入任何大陸公司股票
11. 轉埋你個MPF去外地基金
12. Tag或吹你身邊三個人一齊參與

諗到再加,如果你咁都做唔到,講咩野好忟好惱無野可做。
只有200萬人堅持經濟抗爭先可以制裁佢地。
揀option 4 好似唔洗in person 去簽名?
唔係options
係由開戶到入錢入去有錢玩嘅次序
[澄清]國難五金課金問題—照舊課!
https://lihkg.com/thread/1521564/page/1

國難五金專訪 [國難老闆同一眾員工已保釋,開鋪事直請留意國難五金FB]
https://lihkg.com/thread/1521301/page/1
今日成功開咗,全程網上
比大家參考下
1. 填表
2. upload身份證 & 住址證明
3. 揀option 4, link一個bank account, 用Local Transfer轉HKD10,000入IB Account
佢收到錢之後account就用得
之後再用local transfer/轉數快入錢去IB就即刻收到
我轉咗美金之後啲錢都係放住喺IB先
暫時未決定轉去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞