ib 換美金最平 沒有之一

392 回覆
46 Like 3 Dislike
冇錢會 close account,之後唔係老奉開比你。
剛剛睇有 2.12%,呢個係年率,佢比息續日計會少啲

https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=1595
係喎,我睇錯表 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

其實應該點填? 試左兩次都係彈番轉頭

之前填Payee Name: Interactive Brokers
Account Own Reference Name: IB
Bank: 006
Branch Code (Field 1) – Account No. (Field 2): 391 + 自己van
Message (Optional) : UXXXXXX / 自己個名
感激 我試下

第一定第二張圖? 但係citi 職員打黎話唔可以電匯
轉港幣係第一張圖,港幣唔洗電匯啦
我試左第一張圖呀 但成日都未收到
IB果度已經做左入金要求?

有呀 仲係申請階段所以試緊一蚊先 如果直接過一皮又有問題就玩完
不過方法又話電匯
果1蚊有冇彈番轉頭?
citi 今次未彈
今日入左錢再換左美金, 但見佢無得即刻提取返香港既? 見佢話11/9之後先提取到, 關唔關個AC 未開通晒事?
新入完錢要3日先可以轉出
Thanks
用ib 想拎美金係咪最好開番個citi bank 戶口
我換美金佢收我15蚊佣金係咪正常
係2usd嘅等值港元,正常
如果我有美金 又有港紙
手續費應該扣我港紙定美金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞