ib 換美金最平 沒有之一

392 回覆
46 Like 3 Dislike
12usd?
如果draw CHF/其他外幣電匯出去又得唔得?
兩間公司做既野性質唔同bo
咁我鐘意做平價margin
不如你又尊重下?

同埋不如了解清楚SIPC既運作先
唔係券商執左人地就賠錢畀你
有咩好嘈
窮既唔過15萬HKD, 留IBHK有香港保
有錢既過10萬USD, 去CS/FT有SIPC 保囉
ib 搭cs int.
因為你呢種就係支那用法囉
又唔可以咁講嘅
咁不如話買港股都係risk manage 有d 問題
屌佢老母得15萬保障
咁ibhk唔只係買美股港股
或者我高頻交易,大額margin, 炒外匯呢
我唔識呀,邊間炒外匯有佢咁貼差額先?
到你個portfolio大過1500萬嘅時候,你分唔分到100間broker呀?
清,你要做到冇機會,仲算唔算risk management先?
咁就算投資者賠償基金都有機會爆煲啦
咁人地開個ibhk只炒外匯咁OK啦,外匯唔包喎
我只針對你呢句姐
"但總之用IB User 都係risk manage 有d 問題"
人哋可能好大額,對完美金轉走晒去CS Int.
cut 埋ibhk或每個月10蚊美金keep住account
你講法太武斷啦
慳番啖氣啦清
識諗risk management 正常唔會在意果10蚊8蚊usd handling charge果D贏粒糖輸間廠既c9心態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞