王菀之 Ivana 音樂討論區 (1) 期待今年隻廣東歌大碟

1001 回覆
49 Like 6 Dislike
個演唱會dvd個畫質好差
係咪有出到藍光?

訓左幾耐?
係咪有出到藍光?

訓左幾耐?

因為最近先拎到隻碟咋
睇返畫意個part
見到之之喊好心痛
係咪有出到藍光?

訓左幾耐?

因為最近先拎到隻碟咋

無買dvd 仲等緊 bluray
係咪有出到藍光?

訓左幾耐?

因為最近先拎到隻碟咋

等咩?等出糧?
係咪有出到藍光?

訓左幾耐?

因為最近先拎到隻碟咋

等咩?等出糧?

唔想買dvd 買左唔會睇
只睇bluray
唔出先算
見到隻新歌係咪意味隻冰島碟已經走左數
係咪有出到藍光?

訓左幾耐?

因為最近先拎到隻碟咋

等咩?等出糧?

只睇bluray
唔出先算

出左成個月
係咪有出到藍光?

訓左幾耐?

因為最近先拎到隻碟咋

等咩?等出糧?

只睇bluray
唔出先算

出左成個月

係咩好柒
岩岩放監

much feeling little thinking D相係冰島拍,我諗佢當出左

much feeling little thinking D相係冰島拍,我諗佢當出左

十六首歌
以今時今日4歌EP8歌大碟標準
已經係雙大碟

十六首歌
以今時今日4歌EP8歌大碟標準
已經係雙大碟

Ok you win
已經出埋MV

https://www.youtube.com/watch?v=KUu0gzhgFyw

好正
菀之好好戲
終於有歌詞睇,改返先

歌名:愛不曾遺忘任何人
作曲:王菀之
作詞:小克
編曲:Alex Fung

花瓣飄脫一片
心瓣湧上一念
河流沉默無語
當一切從善

他見不到空見
她想不到想念
浮雲沉默無語
為何泛起烽煙

終生不懂慈悲
於心欠缺同理
雪落盡時花開果跌了不起

於水深火熱中
發現善意的美
愛沒遺忘此刻一個你

給他一秒心痛
給她一秒感動
人流沉默無語
只等你傳頌

身與身想觸碰
心與心卻捉弄
靈魂沉默無語
願塵世中相擁

終生不懂慈悲
於心欠缺同理
雪落盡時花開果跌了不起

於水深火熱中
發現善意的美
愛沒遺忘此刻一個你

動念的一刻甘於選擇良善或者凶惡也是你
愛不忘記每片心扉
蒼生等於自己
識穿了卻忘記
雪落盡時花開果跌了不起

打開每一顆心
鏡內漸看真善美
愛沒遺忘此刻一個你

愛沒遺忘千百次生死
覺得個mv好有突然一生人個feel
但有無人同我一樣覺得
之之個頭唔係好襯佢
一開始我仲以為假髮

Alex Fung咁講

Alex Fung咁講

原來d 底燥係effect,d 拆音係突登,人聲係故意tune 後,樂器係專登整濛既

Alex Fung咁講

佢係有啲藝術家性格,上次C3PO X 小巧比人插到上天,又係屌番聽歌個班人先,坦白講佢暫時都未去百發百中可以完全唔使聽人講既階段,Come with Me 係高質,ginlee新歌咪又係失手,其實講得出mastering有問題既都係聽歌之人,有時又唔使處處企硬既我覺得

Alex Fung咁講

佢係有啲藝術家性格,上次C3PO X 小巧比人插到上天,又係屌番聽歌個班人先,坦白講佢暫時都未去百發百中可以完全唔使聽人講既階段,Come with Me 係高質,ginlee新歌咪又係失手,其實講得出mastering有問題既都係聽歌之人,有時又唔使處處企硬既我覺得

睇完佢個mv 低成本得黎拍得好有藝術感/舞台效果
手語果部分我諗係佢自己意思?
佢前排去過聾人中心做義工黎
Itunes買左 但個音質真係有啲拆
聽多幾次聽真啲先

Alex Fung咁講

原來d 底燥係effect,d 拆音係突登,人聲係故意tune 後,樂器係專登整濛既

突然記起有次聽Ivana訪問,講起電腦音源失真問題,話佢地整好個檔容量咁大壓到去電腦下載細左咁多,話d聲真係差好遠

不過Alex Fung又無理由唔去聽下itunes個版就咁講....可惜我木耳聽唔出大分別😅

Alex Fung咁講

alex fung條友果排唔知痴咩線
可以痴得容祖兒多所以講野ON99咁
話咩人地做隻碟好辛苦, 有碟比你地聽就要欣賞。
明明c3po合唱版難聽又唔比人鬧
ginlee隻歌垃圾到嘔。
其實佢做pop野唔特出,反而亂咁玩果D就最好聽

好似come with me咁

Alex Fung咁講

alex fung條友果排唔知痴咩線
可以痴得容祖兒多所以講野ON99咁
話咩人地做隻碟好辛苦, 有碟比你地聽就要欣賞。
明明c3po合唱版難聽又唔比人鬧
ginlee隻歌垃圾到嘔。
其實佢做pop野唔特出,反而亂咁玩果D就最好聽

好似come with me咁

其實hins x ivana 個演唱會已經好明顯見到佢編pop 會出事
編ivana d playful ge 歌咪ok, 一pop 就出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞