王菀之 Ivana 音樂討論區 (1) 期待今年隻廣東歌大碟

1001 回覆
49 Like 6 Dislike
推爆呢個post既話 可以用新歌做新post名
推爆呢個post既話 可以用新歌做新post名

Itunes已買

狗衝先

推到多啲人見到
Ivana Wong 王菀之
9 hrs ·

茶底,係檸檬茶嘅靈魂,絕唔能夠是是但但!
等我話你知,全新FUZE TEA 3重茶底檸檬茶,香醇濃郁嘅秘方!

#全新FUZETEA3重茶底檸檬茶 #3in1
#阿薩姆紅茶嘅香醇 #伯爵茶嘅果香 #錫蘭紅茶嘅濃郁
#唔同甜度任你揀
https://www.facebook.com/thisisivana/videos/10155018079988277/

有無係電視播過
淨係見過便利店有ivana人形貼紙 貼左係凍櫃度

Itunes已買

狗衝先

推到多啲人見到

竟然仲有新歌
買少見少,要好好珍惜
好好聽
竟然仲有新歌
買少見少,要好好珍惜

以為出左mflt,加上專心舞台劇 今年無新歌tim
點知咁突然
係我喇叭唔好定真係 Ivana 把聲沙沙地咁?
後半個part硬係覺得好似把聲有啲沙
竟然仲有新歌
買少見少,要好好珍惜

點知咁突然

無預告嘅新歌
定係有預告我miss 左
原來有本書係新歌歌名
好似都係基督教嘅書黎
姐係呢首歌都可能係base on 信仰?
可唔可以咁理解
竟然仲有新歌
買少見少,要好好珍惜

點知咁突然

無預告嘅新歌
定係有預告我miss 左

我今日先見到預告
原來有本書係新歌歌名
好似都係基督教嘅書黎
可唔可以咁理解

google到呢段

我們都在彼此前進的軌道上,即使看似分開
卻注定終有一天,要在某個時刻、某個地點再次重逢
得到另一個享受美好關係、寬恕其中負面細節的機會
並學習看見對方的真相所是

如果你化解了小我,你將能更盡情地享受生活
那是因為你心靈中的無意識罪疚減少了
如果你的罪疚感較少,你就能更盡情地享受「每一件事」
你正在化解小我,那已經是一項了不起的成就了!
http://www.books.com.tw/products/0010683121
原來有本書係新歌歌名
好似都係基督教嘅書黎
可唔可以咁理解

google到呢段

http://www.books.com.tw/products/0010683121

基督教
原來有本書係新歌歌名
好似都係基督教嘅書黎
可唔可以咁理解

google到呢段

基督教

sorry㩒錯
基督教?
告別娑婆3喎
new age嘢嚟
原來有本書係新歌歌名
好似都係基督教嘅書黎
可唔可以咁理解

google到呢段

基督教

sorry㩒錯
基督教?
告別娑婆3喎
new age嘢嚟

唔係好識呢啲野
Sor
等歌詞同等本人解答下今次首新歌又係咩靈感
真係好撚好聽呀屌
嘩 首歌好pop

但係好好聽
希望首歌會紅
今年新歌一浪接一浪

我覺得愈後把聲愈有少少拆

我覺得愈後把聲愈有少少拆

你用咩聽?
我係joox配ue boom
係咪joox音質唔好
定係係本身就咁
今日放工一瞓瞓左十幾個鐘,一起身有新歌@@

真係成日都估佢唔到XD

Ivana 7月連環攻勢喎,新歌新廣告仲有上電影加舞台劇~ woo~~~~

搵唔到歌詞住,唯有自己打住先,joox聽得唔太清楚可能有D字會錯,幫手改正下~

邊個作曲作詞呢? 同電影有無關呢?

歌名:愛不曾遺忘任何人
作曲:?
作詞:?

花瓣飄脫一片
心瓣湧上一念
河流沉默無語
當一切從善

他見不到空見
她想不到想念
浮雲沉默無語
為何泛起烽煙

終生不懂慈悲
於心欠缺同理
雪落盡時花開果跌了不起

於水深火熱中
發現善意的美
愛沒遺忘此刻一個你

給他一秒心痛
給他一秒感動
人流沉默無語
只等你傳頌

身與身相觸碰
心與心卻捉弄
靈魂沉默無語
願塵世再相擁

終生不懂慈悲
於心欠缺同理
雪落盡時花開果跌了不起

於水深火熱中
發現善意的美
愛沒遺忘此刻一個你

動念的一刻甘於選擇良善或者凶惡也是你
愛不忘記每片心扉
衷心等於自己
悉穿了卻忘記
雪落盡時花開果跌了不起

打開每一顆心
鏡內漸看真善美
愛沒遺忘此刻一個你

愛沒遺忘千百次生死
音質好差
音質好差

iphone recording 咁
音質好差

iTunes D聲無joox咁拆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞