王菀之 Ivana 音樂討論區 (1) 期待今年隻廣東歌大碟

1001 回覆
49 Like 6 Dislike
有冇人聽左第一隻CD
我嗰隻有伏
每一track完之前有一秒blank左
搞到落下一track好似停左一停咁
唔知係咪隻隻都咁
你話聽平時studio CD就冇乜問題
Live recordings真心好怪

same!!
唔連貫
該死的快樂最後Chorus一句 菀之直頭唱得半句

係咪要同唱片公司反映下
隻碟好似係Alex Fung mixing?

但明明Fragrance of music都好似係alex fung搞,隻碟都冇事
16號簽唱會大嗌同佢地講啦 冇證就要大嗌

現在聽得好唔爽

但就算佢地想補鑊,點補?
大把人買咗

數碼上架版好似無事?

same!!
唔連貫
該死的快樂最後Chorus一句 菀之直頭唱得半句

係咪要同唱片公司反映下

但明明Fragrance of music都好似係alex fung搞,隻碟都冇事

現在聽得好唔爽

大把人買咗

數碼上架版好似無事?

係咪要同唱片公司反映下

現在聽得好唔爽

大把人買咗

數碼上架版好似無事?

無事呀 連住一齊的(試過kkbox/spotify都係non-stop, 但因為串流要緩衝開頭要load)
圓方HMV執笠
買碟見到順便7折執咗幾隻碟

買左咩

唔關之之事
Miss Saigon 廿五週年、Metallica;順手買埋踏血尋梅、樹大招風收藏

第一次見之之fans聽Metallica
雖然我都聽外國band

所以有時覺得之之編曲可以再重型少少
用耳機聽留白正到
星期日先出去買DVD,忍唔住係itunes買左聽住先,不過電腦聽真係同現場差好遠
圓方HMV執笠

買左咩

唔關之之事
Miss Saigon 廿五週年、Metallica;順手買埋踏血尋梅、樹大招風收藏

雖然我都聽外國band

Metal
圓方HMV執笠

買左咩

唔關之之事

雖然我都聽外國band

水百合係咁多歌當中最近似metal
圓方HMV執笠

買左咩

唔關之之事

雖然我都聽外國band

似椎名林檎
圓方HMV執笠

買左咩

唔關之之事

雖然我都聽外國band

似椎名林檎

其實之之無歌似metal
利申:林檎fans here 不過先鐘意之之再鐘意佢
唱突然一生人 我們他們 俾隻貓聽
佢好似好enjoy
圓方HMV執笠

買左咩

唔關之之事

雖然我都聽外國band

似椎名林檎

其實之之無歌似metal
利申:林檎fans here 不過先鐘意之之再鐘意佢

《最好的》01:42 個間奏好正 https://youtu.be/Y98x6TkSX9c
唱突然一生人 我們他們 俾隻貓聽
佢好似好enjoy

我播柳暗花明播到老母記得首歌

好正,不過歌詞集入面用相比較多用風景相而非人物造型相
圓方HMV執笠

買左咩

唔關之之事

dvd定bluray

好滿足嘅2、3、4月

最好5月菀之出新歌

有點難

係咪要同唱片公司反映下

現在聽得好唔爽

大把人買咗

數碼上架版好似無事?

無事呀 連住一齊的(試過kkbox/spotify都係non-stop, 但因為串流要緩衝開頭要load)

圓方HMV執笠

買左咩

唔關之之事

dvd定bluray

bluray

好正,不過歌詞集入面用相比較多用風景相而非人物造型相

歌詞集最尾張相 唔知係咪佢同eric呢
明明現場聽畫意段簡奏好正 點解宜家聽係一patpat

我無買碟唔敢講,但關製作事

我第二場首酷愛都正過CD

會唔會音響問題....佢地現場用既咪都成百萬

明明現場聽都冇事,
就算係有伏嘅頭場都未去到咁差
應該唔關事呀,
嗰隻咪張生由09年開始就有用

明明現場聽都冇事,
就算係有伏嘅頭場都未去到咁差
應該唔關事呀,
嗰隻咪張生由09年開始就有用

就算係港樂live,首低科技之歌都係錄唔到後半段既特別效果,已習慣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞