信用卡討論區 (75) 五大訴求 缺一不可 支那銀行不在討論之列

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
個額1111你一個月閒閒地都用到一半啦....便利店超市買野用感應都計架
另外網上購物個額好似講話分開計
Charge卡除此之外無咩特別
佢地有嘅野其他ae卡基本都有
要好用一定係白金大細頭2張
多謝大家解答
咁我申請咗iTitanium 先
之後過幾個月先開多張earnmore
3.因為靚
各位師兄,想問下點解中銀果兩張信用圖會有線搽晒既?係咪有咩更新?
反送中,叫你罷用啫
植物人啱啱醒?
咁應該係邊到簽hsbc信用卡買apple gift card 最多回贈?
除左apple gift card
十日內想簽多$10000 有咩辦法? 滙豐卡
payme,支付寶轉帳
超市禮卷
想問我申請左張渣打Asia Miles 咁係咪一拎卡開通左 果下既消費都可以計里數?
我仲以為冇左10倍積分活動tim
thanks.
我都有mpower同enjoy card
但好快就cap 個基本回贈又少過人

最衰cuhk 8月未有roadshow
唔係嘅話用hsbc個本地簽帳promotion 都唔錯
求推薦現金回贈卡

平時多數用八達通,會自動增值
食飯碌卡
會網購
會簽帳分期

只用一張
用earnmore,simply cash 定i titanium 好?
citi cb 2000 蚊收返了
穩定過到 2000蚊1個月就 i tit,
得幾百蚊就simply cash / earnmore,
但網購唔一定收銀聯。
佢係回贈個balance 扣2000 定當2000蚊簽帳??
我本身已經當回贈咁出左
佢而家 debit 返條 adjustment
我有個acc -2000 分
一個回贈了重未扣
我未出現過負分
一黎就直接出左條 record
想申請番張JCB旁身 現有選擇下邊張會最好
東亞?
Hkcard而家申請東亞Visa Signature同i-titanium有$500現金卷送
唔洗經人妖申請
屌, 而家舊客都有, 即係蝕左成千蚊
aeon

東亞個張好似唔課得日本金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞