信用卡討論區 (75) 五大訴求 缺一不可 支那銀行不在討論之列

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
本身淨係用梗張CX Elite同Blue Cash
咁樣你可以試吓上網申請,應該唔難
AE 金卡同綠卡 有冇話特別好處
你俾我我add你
想問下
去日本應該用邊張卡會著數D?
有渣打 simple cash, HSBC 白金 同CITI Bank Cash rebate.
之前用過simple cash, 但個rate 唔靚
想問一下東亞日既嘢 我仲用緊喺大學開既東亞白金卡
*Apple Pay/Google Pay喺本地快餐/咖啡店/餅店,每月上限係$100,即係簽$1,786就賺盡,但留意每筆合資格交易可 獲高達 10%回贈(須該月簽夠$1,000), 包括額外 5.6%手機付款回贈及額外 4.4%本地簽賬回贈 (所以你簽10%既時候其實係會用埋本地簽賬個4.4% quota架!)

9月1日起東亞日每月簽賬回贈最低要求將會提高
VISA Signature/World MasterCard:$4,000
銀聯卡/i-Titanium/白金卡/其他:$2,000

如果我淨係用APPLE PAY碌呢張卡
由9月1日開始 我要碌夠2000定1786先可以拎曬佢嗰100回贈?
JCB以外冇乜太大分別....
除非有銀聯+回贈
$2000
唔該
東亞jcb,東亞挨鈦,東亞銀聯
有冇人update咗PayMe app, 有冇伏?
驚上限降?
真係唔好傻啦,呢D擺明伺服器控制根本唔關更新事...
之前唔係話變2000咩
都未公佈幾時轉
Upgrade 左hsbc vs
係咪都係打個電話上去就免年費?
同埋本身張vp仲係到 好唔好cancel左佢?
本身係學生 上網買嘢多+八達通自動增值
諗住出呢幾張其中一張
1. enJoy 白金卡
2. iTitanium
3. HSBC 金卡
請問出邊張好?
八達通自動增值一定係earnmore
hsbc 卡 用黎轉賬係唔係唔會有易賞錢? (例如上網/電話費之類)
請教下去歐遊用邊張信用卡最抵?

目前有 hsbc vs/ premier,東亞i-t/vs/銀聯,渣打sc
iTitanium 上網買野+食飯+購物
(記得用app確認卡+ 登記東亞日)

開多張earnmore增值八達通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞