信用卡討論區 (75) 五大訴求 缺一不可 支那銀行不在討論之列

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
今個月好似無咩銀行做簽帳優惠
想問下 而家學生用緊果張卡 到時畢業夠期的話 銀行係會點處理?
想問下dbs black臨時提高信用額度之後仲可唔可以做分期
本身得1萬額
但會碌1萬3野+其他消費
想個1萬3做分期
點解大貓仲唔出, 8000回5%唔見晒
上年九月就出一拍即賞,食正新 iphone,今年仲未出
hsbc 借比中國D 債有機會收唔番
轉 alumni card
張cash back簽部iphone都回$2000咁滯
唔係新客 好似1000蚊都有

反而hsbc 果個每季 網上簽帳 係唔係都得
上fb 見唔到呢個post
即係就算簽唔夠10000
但係apple store買機都有10%回贈?
網上同海外都會有機會網上當你入左信用卡佢就會認到你係香港卡就問你用唔用hkd 結算,用就俾咁多港幣 海外就會係卡機有得選。好既服務一碌完張卡就會問你用唔用hkd俾。衰既問都唔問就幫你選左hkd 之前去間星仔既酒店就因為電子簽名。佢塊簽名板有show 俾你選 btw DCC 係銀行業諗出來將手續費由商戶轉介俾消費者既產物所以大部分時間都要向DCC說不
有冇人知收到批左既message之後幾耐會收到卡
咁咪好撚抵屌
我係新客 但一般申請完等幾耐到
但點解係佢官網又搵唔到呢個優惠
直接係fb個post申請就得?因為我完全唔識 唔好意思
Fb 反而無左個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞