信用卡討論區 (75) 五大訴求 缺一不可 支那銀行不在討論之列

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
想問下
假設我用i-Titanium卡 上網買$6000野
頭$4545.5 回贈係7.8%
之後果$1454.5 回贈係3.4%
果計岩唔岩?
打錯字
計岩唔岩?
唔好去拎
反正廢卡
頭6000下個月出單回0.4先 十六號回 3%
東亞日結算後再回埋東亞日既4545
cut卡都要去分行啦,垃圾銀行
Android 用邊個雙開好?
想問下用visa上網交錢 然後比對面reject咗 然後收到HSBC: A transaction (WWW.PASTDUECREDIT.CO) of GBP46.00 was recorded from credit card no. ending with on 3Sep. Enquiry(852) 2233 3000. [RPCCNP]
咁即係有冇扣錢 同會唔會退返
Add咗earnmore張信用卡落wallet,apple pay只係用過2次,2次都係喺759啊信屋畀錢,2次都唔得

有冇人成功過?Thanks
唔使理, 如果cancel左, 過幾日條數會唔見左
有冇同人講apple pay銀聯丫?
重點要講銀聯
你唔講一般當你v/m
想問 東亞除咗vs i鈦
仲有邊張抵出?(要v/m)
原來要講銀聯完全冇聽過,安信只係有講過點樣加張卡落wallet
絲打想問下呢個7%, 包唔包本身個1%
即係呢7%係額外定總數?
問吓匯豐信用卡支付寶消費同繳費會唔會計落迎新?同埋如果用支付寶買嘢食嘅話會唔會計落最紅獎賞?
所有銀行嘅銀聯卡都要講明,因為啲卡機用銀聯通常都要禁多幾粒制
$1000 一個account仲可以幾盡?
上面好似有師兄提過,如果簽Agoda 網上用港幣結賬,好似東亞日都係當海外簽賬?
唔洗架

有次佢我打去CS waive 年費, 問埋佢ebanking 點入, 接聽條撚樣串柒柒話上去就見到, 咁我唔想煩人我自己上去搞啦, 佢老尾未又係要落行搞

算我cut card, 接聽係另一個女人, 第一野話要落分行cut 我都沉住氣話而家邊有銀行咁樣麻煩個客, 第二野佢叫我寄去佢地郵政信箱我就著撚, 屌柒佢你明唔明點解要cut 你card 呀, 你地恆生太19 麻煩呀, 最後就好以其他銀行咁叫我剪左佢就得

恆生呢d 19銀行以後都唔撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞