信用卡討論區 (75) 五大訴求 缺一不可 支那銀行不在討論之列

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
我基本上所有hsbc promo 都打爆曬
我從未收過hsbc特選 我仲特登check過係咪tick左拒收推廣
hsbc好撚小氣
巴打你都幾有心機去遂個打爆啲promo
萬寧百記喱啲購物類我好難食儘
餐飲就好易搞掂,同同事飲餐茶已經過1000蚊
巴打出分定直接回贈?
VS local 分
VS 快餐 $$
i tit local & 快餐 $$
返去對下月結單先
收唔到照打過去登記得唔得

東亞日正式下限升到$2000

低消哀報

Cut卡了~

Cut卡了~

你本身要食盡佢都要簽四千架啦
屌hsbc 同西亞特選都收唔到 ,因為我簽得多?
滙豐:查詢/取消接收27488033。專享高達$400獎賞錢:19年9月1日至10月31日,憑Visa信用卡每月簽賬滿港幣8,100元,該月之合資格本地餐飲及外賣簽賬獲額外8%獎賞錢。請致電82288088登記。受條款約束。詳情 hsbc.com.hk/8rc

8千.......
豐澤係咪己經唔收AE
有冇人知西亞點計 Food Panda app?
快餐/本地/網上?
萬寧買禮卷
百記我無玩了 無得賺
打爆曬日常消費個d lo 唔知點解總有野買
排愈睇黨鐵愈唔順眼 屌佢老母同黑警合作 令香港市民無辜受傷 終於的起心肝決定星期一開始罷搭黨鐵 略盡綿力 相信只要每個人出一分力量 足以影響整個香港社會
問題就嚟喇 我日日返工都會過海 搭巴士都幾甘吓 而啱啱揾到Citi張八達通白金信用卡 配合KMB/LWB嘅月票可以平少少(每程巴士費用有15%優惠) 但張八達通信用卡有個條件 就係每月要簽賬達$1500或以上 適逢payme玩縮水 10月1號起每月得返$2000 top up quota 既然得雞碎咁多積分 不如直接當係用嚟處理八達通信用卡嘅最低簽賬要求 但有個疑問 就係payme 其實可唔可以計算落張八達通信用卡嘅簽賬?如果唔得 又有冇其他好方法可以處理每月$1500嘅簽賬(我本身少買嘢 更加少用信用卡買嘢)?
唔該晒大家先
Btw 光復香港 時代革命 香港警賊 正一垃圾
可以計入個1500 放心
btw 下次可以將要問個樣嘢放頭 之後再慢慢屌黑警
Sorry琴日睇完黑警黨鐵好撚嬲
所以無乜鋪排就出文問 多謝你睇晒同解答
Btw 光復香港 時代革命
citi 八達通 $1500 alipay payme wechat 轉帳/增值都得
用開咩色刷?
M卡有得刷咩
我都係成日簽
收唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞