信用卡討論區 (75) 五大訴求 缺一不可 支那銀行不在討論之列

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
其實你自己試曬所有轉帳方式咪知
利申 無試過
apple pay 只係虛擬化你張卡
入面綁左銀聯等如嘟銀聯
收銀一般分開 VM 同 銀聯
如果佢收款 set VM 你又嘟銀聯
咁就出 error
所以要講明

補充一句
銀聯就係咁撚麻煩咁撚垃圾
額外
如果收單佢分到係果個種類就計
例如去麥當勞用 ali-hsbc
佢分到係快餐
所以會中嘗滋味
迎新果樣你最好簽一次
返左單後打去問
759 冇得拍CUP, 因為佢係Wirecard 清機

btw PAX 2018 version firmware 唔使再轉application 用CUP, 但市面上大部分PAX機仲用緊2015 或 2017 firmware
我冇試過唔知
不過 759 用到雲閃付app
如果上面個巴打真係想用佢張銀聯
可以綁落雲閃付app黎比錢
而家做緊買 $50 減 $10
仲有AE架

Visa同Master就好似唔駛特別調
但AE一定要
HS真係唔屌唔鬆化
支付寶用i鈦買野食/交電費究竟點計?
有啲話計嗮, 有啲話睇下出唔出到鋪頭名, 有啲話一時時
到底係點?
計曬,總之係真消就會計
利申期期拎足二百同東亞日
想問下渣打碌kkday要收手續費咩
打上去問就話因為kkday係海外就要收
kkday收港幣但唔香港based... 中過伏
屌明明以前碌aeon都唔收
咁經藍色交電費計唔計
想現金回贈
經常搭車所以想要做到自動贈值
平時睇戲食飯 上網買野多

人生第一張信用卡 歡迎各sales sell我

https://t.me/ckin8
大家有咩推薦
刷分都計, 咁電費你話呢?
btw,autopay張form填還款account要填12個no. 但係sc account 得11個no. 到底點?填
留空一格?
1%
但我買左$2500野
我都中過伏
渣打話係mastercard要收1%dcc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞