【文宣】咁撚鐘意話甲由呀嘛,我地要令你班仆街後果自負

907 回覆
4144 Like 19 Dislike
淨係知你冇
蝗蟲係比喻 因為大陸人落嚟搶撚曬香港啲資源
十足十啲蝗蟲成群咁食撚曬啲農作物
咁你條傻閪講唔講到點解示威者似曱甴?
記住係要指出到切實相似嘅性質呀廢鳩駁到先好出嚟學人講dehumanize啦
同埋再講 人地用dehumanize嚟類比係講緊 當人曱甴係出現大屠殺嘅時候 屠殺者當被屠殺者係曱甴 所以先關事呀
當大陸人係蝗蟲又有乜問題?有冇人喺大屠殺比喻過受害群眾係蝗蟲?
自己班同胞比人話蝗蟲就忍唔住嬲到衝出嚟柒咁真係似啊嘛
你講完就係咩?同埋我覺得你地full gear似啲
我想講件垃圾周圍引戰根本唔需要哂時間同佢講野
難得不停幫我推post
連比喻上嘅本質都未撚分清楚就學人串柒柒 難怪要逗嗰三毫子嘅
其實你係咪真係冇讀過書睇唔明人話?
當幫手推之嘛 又可以撚下三毛狗狗
Real
文宣組真係好撚勁!
老實講我唔介意比人話曱甴,曱甴生命力咁撚強唔係仲更新代表到香港人精神咩

Btw push
蝗蟲果時係特指啲水貨客、自由行同搶福利既新移民
《蝗蟲天下》首歌都係指呢類嘢
後來已經用支那取代蝗蟲指稱全部中國人
我上緊高登果陣你條柒頭可能未戒奶
以下為對三毛的限定回覆🥰
你驚呀?我係要話俾啲外國人知呀
【國際戰線】同你班撚樣講多次,仇恨言論係鬼佬眼中非常敏感,特別係美國佬
https://lih.kg/1476435
個POST係我整合再開過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞