【文宣】咁撚鐘意話甲由呀嘛,我地要令你班仆街後果自負

907 回覆
4144 Like 19 Dislike
621 721 811

呢張都啱用
要講明hk!
共享大灣區榮耀
樓主圖十分好,有建議懇請update

強烈建議:
- Junius Ho -->
- Junius Ho, Pro-Beijing lawmaker

建議:
Lam Chi-wai,
President of Junior Police Officers Association
直接寫-->
Junior Police Officers Association of Hong Kong Police Force
(statement on 4Aug)
樓主圖十分好,有建議懇請update

強烈建議:
- Junius Ho -->
- Junius Ho, Pro-Beijing lawmaker

建議:
Lam Chi-wai,
President of Junior Police Officers Association
直接寫-->
Junior Police Officers Association of Hong Kong Police Force
(statement on 4Aug)
回頭是岸
我以為樓主你送批甲由去警處
收皮啦 宜家講緊dehumanisation 後合理化打擊同種族滅絕行為呀

講蝗果啲人係咪當權者?有無話要滅絕人呀?偷換概念黎講你都幾低質

up
德國應該都對依啲好敏感
睇下可唔可以禁止香港官員、建制議員同警察入境德國,再大啲睇下歐洲
Push
dehumanizing is evil!
香港人真係唔care
但外國歷史好棹忌
等於一講坦克車就會諗起六四一樣
你呢啲就無撚用喇,明顯係想比人屌屎眼,
做咩姐你過街老鼠 現實去到邊比人屌到邊
英文版寫埋「香港立法局議員」「香港警察」好喎,得張圖,唔知講緊香港
好,又講多小小我當年初讀關於Magnitsky嘅故事,對目前運動都可能有D啟發作用。佢係一個中產,受薪階級嘅小小會計師,俄羅斯人,被捕之後,覺得揭發權貴犯罪行為係冇錯,堅持理念,維護當時仲係萌芽階段嘅法治(當然可惜後來更消失),唔肯認罪改口供,因此被毒打至死。真正一位義士。亦都睇到極權加龐大利益之下係幾冇公義嘅。

但係 Magnitsky 佢到死個一刻,冇有諗過會有呢個身價億萬,美國 hedge fund 大鱷老闆 Bill Browder,居然義憤填胸,把心一橫,將價值幾佰億嘅生意交比手下,自己全職伸長正義,到今日仲堅持走落去。不特衹為佢手下伸張正義,更加影響全球對權貴以公義為不涉D敗類,創下機制嘅好人。

另我覺得,為求自己避免太天真,一方正視人類既邪惡,但亦要知道,雖然為數唔多,但總係有真正嘅善良好人,另我對人類還有一線希望,係呢到共勉之,希望所有巴絲就算幾艱難,都唔好絕望。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞