【文宣】咁撚鐘意話甲由呀嘛,我地要令你班仆街後果自負

907 回覆
4144 Like 19 Dislike
Back up定啲片加英文字幕
呢單野對外國做文宣最有用,因為西方國家對呢D特別敏感。

而家中共話你係「恐怖分子」,你就要話返佢「鼓勵仇視罪行」 encourage hate crime.

呢D字眼西方媒體係非常敏感嘅 hot button issue。差唔多你安左呢句佢幾乎冇可能當你冇發生。

同如果有白人政客俾人錄到「用過 N word」,政治生涯就立即玩完,一樣。
追POST有封信係度
仲要係警察內部文件
好有型啊
駁到啲連登仔番晒屋企啦
已經講左好多次,但op 好似專登唔理,唔知咩事
咪睇下邊個笑到最後
香港人先係受害者
親愛的文宜巴絲,請別理會果D冇建設性嘅野。

辛苦你地,謝謝。
睇完你覆啲嘢之後
覺得你好嘔心
呀sir咁唔滿意唔好上連登啦
果條唔撚知5毛定係狗嘅垃圾行撚開啦
夜媽媽都要開工搵錢
Hong Kong legislator encourages hate crime!

Hong Kong legislator encourages hate crime!

唔好啦
無佢覆我P牌仔推唔到post
收嗲啦過街老鼠
你面皮厚撚過你老母隻閪呀
我記得油糖地鐵站有直播應該有好多片
當中有個休班警光頭佬係咁大叫甲由
而且好明顯睇得出對立緊
只要cut條片出黎 將佢大叫甲由時整美文字幕cockroaches
唔好以為係小題大做
Language changes human's perception of an object.
軍隊通用術語,就係為咗幫士兵將 敵人 去人化(dehumanise)
從而令士兵更好落手,因為殺的對象不是自己同類的人,而只係物體

例子:
They don't say "I have killed the enemy."
They say "The target has been neutralized."

Let that sink in for a moment.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞