【文宣】咁撚鐘意話甲由呀嘛,我地要令你班仆街後果自負

907 回覆
4144 Like 19 Dislike
Magnitsky Act 來源非常傳奇,話說當年有位散仔叫 Bill Browder,喺蘇聯瓦解果時,第一時間入去揾大銀,發到卜街。但後來得罪正在發跡嘅 Putin,好在 Browder 醒目走得快,但不幸佢個 accountant Magnitsky 比拉,更拷打至死。

好在 Browder 真有義氣,又有錢,於是全職報仇,幾經辛苦,係美國國會通過 Magnitsky Act。後來更散發全球,歐盟等地都通過,目標係通過經濟制裁,旅遊限制等等方法,懲罰果D犯左侵犯人權罪,但被國家權貴包庇嘅人,通常係官。

當然呢個唔係三言兩語可以講到,不過記往,D高官權貴有上頭撑佢,法律當冇到。但佢地最緊要係兩樣野,一就係揾到錢可以送到安全地方,例如瑞士。二就係人可以隨時走。

Magnitsky act 就對症下藥,就斷你呢兩條路。

以上衹係基本概念。實行要好多條件,不過連登仔有一樣野可以做,就係學左佢先。點解?因為衹要對方知道你班友仔原來咁識野,佢有乜行差踏錯,你地將來會用呢招毒野,咁就希望佢冇咁得戚,做D傷天害理嘅野都要諗過先。同埋就算支那企得住,佢個人一定逃唔過攬抄嘅下場。

想知多D又唔中意長文,就先聽下 Bill Browder 講古仔啦,佢講得好生鬼,又驚險刺激㗎!

https://youtu.be/XpAqzIQffqo
Push
推呀屌 呢招work
後果自負
Push
Push
「香港警察」依個組織既行為由612開始就同恐怖組織無異
無數影片可以證明 佢地以執法為名襲擊平民和記者 更有使用化學武器 現今更公開將香港市民「去人化」 恐怕他們的襲擊將會再進一步升級

該組織的成員 在多次違反香港法律和警察通例後
「香港警察」仍然選擇包庇 可見那些襲擊不是個別例子 而是有組織有預謀的

懇請各國政府市民注意安全 「香港警察」一個新興既恐怖組織

由612開始香港再無警察只有恐怖分子!
蝗蟲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞