[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(24) 5.0漆黑之反逆者

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
2.0開發果時好多野參考左wow 會覺得似真係唔出奇
但後面3.0開始已經慢慢分左家 同戰鬥系統真係要60lv後先開始有野玩

tap個piority可以入setting轉 會好少少

UI, proc, marco同FPS 同PS4機能限制有關 冇計
所以我先唔明點解會有人唔用,明明聖騎同暗騎嘅aoe combo咁爽
可以直接比錢解主任去3.0
啱啱裝Game 想問一個問題先

可唔可以唔禁住個右鍵直接用Mouse轉視角
Mouse左右鍵都可以轉視角
Mouse左鍵起移動中擰視角最後會擰返去人物面向既方向
Mouse右鍵除左擰視角仲係直接改變角色面向既方向
但好似槍GAME咁唔撳Mouse掣擰視角就真係無

呢3隻野係做咩嘅?
其中一個fate
cure 2原來係2秒施法,點解我一路都覺得佢cast得快過cure 1
玩到副職高過正職 排副本tank好似打尖咁快
隻GAME 搞到張DISPLAY CARD 好熱...
成83-85度
正常喎...
張卡full load 8x 度係正常。
不過比起我玩過既其他mmo (如wow, 黑沙),ff14 真係相對比較chur gpu.
High end duty 成日缺學者同DPS , whm 同tank 大把
想入坑 有小小野想問下

轉server 果個功能係淨係可以轉 dc 入面既分流
Dc 同dc 之間轉係咪做唔到?

第一頁果個 discord群係咪全部都係玩緊 gaia lfrit ?
Lfrit 多唔多日本仔同鬼佬

建唔建議用steam 買game ?

大家係咪都係用美版申請 因為比錢方便?

Thanks
俾錢轉server 只要唔係congested world 就可以
World travel 就要同DC

應該係大多數都玩緊Ifrit
Ifrit 係日本Datacenter, 多數都係日本人了

係呀買NA 版,信用卡俾美金方便
拎到寵物
想死
今個星期可以用保底換纖維同硬化藥
4.0 玩到過左呢個LV 65副本
伝統試練 バルダム覇道

唔... 暫時覺得4.0 冇3.0 咁緊湊同有劇味.
有點悶
希望之後會好D.
4.0前中期係咁
紅蓮到中後期先有少少睇頭
掉那星 頭上顆草冇左
恭喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞